10 tips – så fixar du bästa grillfesten i sommar!

Ska du bjuda på grillfest hemma i trädgården? Här är 10 härliga tips som fixar sommarens bästa fest. 


Enkel mat, svalkande glass och roliga aktiviteter – det är receptet för en lyckad grillfest. Här är redaktionens bästa tips för hur du skapar en dag dina gäster sent kommer att glömma. 

1. Superenkla munsbitar

Låt inte gästerna gå hungriga medan du väntar på att grillen ska bli varm. Bjud på enkla och goda små förrätter som denna: vattenmelon, mozzarellaost och ett blad basilika på grillpinnar. Glöm inte att doppa pinnarna i till exempel olivolja eller balsamvinäger.

Källa

2. Sommarens godaste dryck

Häll jordgubbssaft i en tillbringare (tillsätt alkohol om du vill). Skär jordgubbar i bitar, pressa i citron efter smak och avsluta med isbitar och mynta som dekorering. Vips har du en fantastiskt somrig dryck att servera dina gäster när de kommer.

Källa

Läs även: 10 steg till en säker grillning

3. Picknick-stil

Har du ett lågt bord eller kanske några överblivna lastpallar där hemma? Använd det som matplats för kvällen! Ett mysigt och annorlunda sätt att äta middagen på och som dina gäster garanterat kommer att älska. Glöm inte bort att lägga något på gräset som gästerna kan sitta på. Ta det som finns hemma: filtar, trasmattor och gamla lakan fungerar utmärkt. 

Källa

4. Hamburgare går alltid hem

Hamburgare och korv är ett enkelt alternativ om du ska grilla mat till många personer. Gör en matstation och låt gästerna fixa sina egna hamburgare eller gör som på bilden ovan och servera dem på ett fint uppdukat bord. Satsa gärna lite extra på att göra olika dippsåser – att få välja mellan flera goda och hemmagjorda dippsåser sätter guldkant på buffébordet. 

Källa

Läs även: Sommarens godaste recept på halloumiburgare 

5. Aktivera gästerna

Roliga trädgårdslekar får igång stämningen! Dela upp gästerna i lag och spela kubb, krocket eller femkamp. Ett annat tips är att dra igång ett musik-quiz där gästerna får chansen att briljera med sina kunskaper kring artister som David Bowie, Justin Bieber och Madonna. 

Källa

6. Svalka er

Isglass hör varma sommardagar till – så glöm inte att bjuda gästerna på färgglada glassar.

Du behöver:

  • Glassformar.
  • Glasspinnar.
  • Mixer.
  • Valfria bär och frukter.
  • Juice eller saft.

Gör så här:

1. Mixa frukter och bär. Häll i saft eller juice efter smak.

2. Häll i glassformar och sätt i glasspinnar. Ställ in i frysen.

3. Klart!

Källa 

 

7. Kyl dryckerna

Har du en barnpool där hemma? Fyll den med isbitar och lägg i all dryck. Ett snyggt och roligt sätt att låta gästerna våga sig fram för självservering. Kommer det barn på festen? Gör en likadan pool till barnen med saft och läsk. Se bara till så att vuxendryckerna är onåbara för de små!

Källa 

8. Banana split på grillpinnar

En snygg och enkel efterrätt får du genom att sätta jordgubbar, annans och banan på grillpinnar. Doppa sedan grillpinnarna i smält choklad och häll på krossade nötter eller strössel på chokladen innan den har stelnat. Mums! 

Tips: Servera små skålar eller glas med vispad grädde eller glass vid sidan av. Perfekt att doppa efterättspinnarna i. 

Källa 

9. Dekorera poolen

Har du en pool i trädgården? Låt de gäster som vill ta sig ett dopp! Fyll den med badbollar och upplåsbara djur för ett mer festligt intryck. 

Källa

10. Utomhusbio

Överraska gästerna med mysig utomhusbio. Hyr en projektor för utomhusbruk och montera upp den i trädgården. Sedan är det bara att plocka fram filtar, kuddar och poppa popcorn! Ett annat mer ekonomiskt alternativ är att du helt enkelt öppnar upp vardagsrumsfönstret eller altandörren och ställer tv:n där. På så sätt kan ni sitta utomhus i hammocken och titta på en film utan att spendera flera tusenlappar på en projektor.  

Källa 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar