Dags att grilla
Av Helle Brønnum Carlsen mfl
En bok för dig som gillar grillat, men också gärna vill att maten ska vara hälsosam. Tidningen I Forms matskribent delar med sig av massor av tips på allt från vilken typ av grill du ska välja till hur du bäst tilllagar färska, sunda råvaror. Dessutom givetvis massor av recept på lättlagade, nyttiga grillrätter och tillbehör.
Bonnier Publications A/S, 128 sidor, inbunden, pris cirka 100 kronor
Grilla medelhavsmat
Av Matthew Drennan
Älskar du medelhavsmat? Varsågod, här får du ett hundratal recept som kombinerar det bästa hos de franska, italienska, spanska, grekiska och marockanska köken. Kött, fisk, fågel och grönsaker, aromsmör, sallader och marinader – här finns allt! Dessutom grilltips och goda råd om utrustning från Weber.
Wahlström & Widstrand, 208 sidor, kartonnage, pris cirka 200 kronor
Grilla
Av Johan Åkerberg, Sara Bang-Melchior med flera
Här får du hjälp med färdiga, kompletta menyer för en lyckad grillkväll och givetvis saknas heller inte tips på marinader, såser och tillbehör. Även desserten går att grilla, vad sägs till exempel om grillad melon med mascarponekräm?
Tukan förlag, 176 sidor, inbunden, pris cirka 99 kronor
Grilla – från biff till bulgur
Av Jon Hansson, foto Camilla Sjödin
Trött på flintasteken? Prova Aftonbladets matskribents ”tre goda ting”, det vill säga tre favoritrecept på grillmat med utgångspunkt från olika råvaror. Kanske exempelvis cola-kokta spjäll med rostad majs eller grillade blåmusslor i cider kan kännas som kul förnyelse vid grillen?
Semic Förlag, cirka 100 sidor, inbunden, pris cirka 175 kronor
Grillat
Av Rasmus Carlsson
Nya, spännande recept för dig som älskar att grilla! Allt från vardagskorven till kött, fisk, fågel, skaldjur och vegetariskt. Är du sugen på att prova lammkebab, jätteräkor med koriander, tonfiskburgare eller aubergine med citronpesto är detta boken för dig!
Tivoli förlag, 200 sidor, häftad, pris cirka 100 kronor
Gott till grillat
Av Jan-Erik Hagbom, foto Tine Guth Linse
Ingen fulländad grillmåltid utan goda tillbehör! En klassisk potatissallad med kapris och örter trivs bra ihop med de flesta grillade kötträtter, men så även en sallad med päron och nötter. Här får du tips på massor av såser, sallader och annat småplock som förhöjer grillkvällen.
Kakao Förlag, 128 sidor, inbunden, pris cirka 150 kronor