Testa en ny favorit på grillen, kycklingspett kryddade med chili och ingefära – hett och gott! Spana också in de ljuvliga tillbehören. Vad sägs om koriandermarinerade grönsaker och jordnötssås?
4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter
Det här behöver du:
- 1–2 förpackningar Lönneberga Färska Kycklingspett Chili & ingefära, 480 g (4 st spett)
Koriandermarinerade grönsaker:
- 1 paprika
- 1 rödlök
- 2 msk fisksås
- 1 medelstor morot
- 100 g stjälkselleri
- 60 g bladspenat
- 1/2 dl pressad citronjuice
- 1 dl färsk koriander
- salt
Jordnötssås:
- 100 g jordnötssmör
- 1 msk soja
- 1 msk pressad citronjuice
- 1/2 dl vatten
- salt
Till servering:
- basmatiris
Läs också: Sommarens godaste grillrecept
Så här gör du:
Ris: Koka riset enligt förpackningen.
Koriandermarinerade grönsaker: Finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering.
Jordnötssås: blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av om salt behövs.
Kyckling: Grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att steka eller tillaga i ugn.
Servering: Servera kycklingspetten med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.
Recept från: Mattias ”Fredagskocken” Larsson för Lönneberga 2021.