Kycklingspett på asiatiskt vis

Äntligen grillsäsong! Kombinera det klassiska kycklingspettet med heta asiatiska smaker och spännande tillbehör som koriandermarinerade grönsaker och jordnötssås. Här bjuds vi på ett smarrigt kycklingrecept av Mattias ”Fredagskocken” Larsson.

Testa en ny favorit på grillen, kycklingspett kryddade med chili och ingefära – hett och gott! Spana också in de ljuvliga tillbehören. Vad sägs om koriandermarinerade grönsaker och jordnötssås?

4 portioner
Tillagningstid: 30 minuter

Det här behöver du:

  • 1–2 förpackningar Lönneberga Färska Kycklingspett Chili & ingefära, 480 g (4 st spett)

Koriandermarinerade grönsaker:

  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 2 msk fisksås
  • 1 medelstor morot
  • 100 g stjälkselleri
  • 60 g bladspenat
  • 1/2 dl pressad citronjuice
  • 1 dl färsk koriander
  • salt

Jordnötssås:

  • 100 g jordnötssmör
  • 1 msk soja
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 1/2 dl vatten
  • salt

Till servering:

  • basmatiris

Läs också: Sommarens godaste grillrecept

Så här gör du:

Ris: Koka riset enligt förpackningen.

Koriandermarinerade grönsaker: Finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering.

Jordnötssås: blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av om salt behövs.

Kyckling: Grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att steka eller tillaga i ugn.

Servering: Servera kycklingspetten med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.

Recept från: Mattias ”Fredagskocken” Larsson för Lönneberga 2021.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar