Äntligen dags att grilla!
Edward Blom, gastronom, kock och passionerad grillare.
Vad grillar du i sommar?
– Lamm, gris, nöt, fågel, hamburgare, korvar, skaldjur, grönsaker, rotfrukter och ostar, och ibland kanin. Sommartid flyttar nästan all matlagning ut till grillarna.
Vad är ditt bästa grilltips?
– Jag grillar gärna fetaost. Se till att använda flitigt med rökspån och ”grill-röka” och du har en riktig delikatess. Använd ett finmaskigt grillgaller eller nät och pensla det rikligt med olja först.
Tina Nordström, kock, programledare och grillälskare.
Vad grillar du i sommar?
– Jag är ju mest en ”långgrillare”, en bra rök och ett gäng timmar så blir det alltid brutalt jättegott. ”Kortgrillaren” i mig slänger på spetskål och hyvlar över enormt med manchego-ost och rostade hasselnötter.
Vad är ditt bästa grilltips?
– Att inte göra det så jädrans märkvärdigt och se till att satsa på bra träkol.
Läs också: Gott, grönt och grillat
Prylarna du behöver till grillen!

1. Grilltermometer Instant read, Kamado Sumo, 599 kr, Cervera.se.

2. Hot dog griller, 209 kr, Americanstuff.se.

3. Grillförkläde Outset, 870 kr, Bagarenochkocken.se.

4. Grillvante Dutchess de luxe, 795 kr, Cervera.se.