
Största kolgrillen
Landmanns nya exklusiva och största kolgrill, Black Pearl, har en grillyta på 57 cm i diameter och en patenterad speciallösning för att sänka och höja grillgallret. Dessutom dubbelemaljerad plåt i klotet, termometer på locket, arbetsbord av massivt trä och förkromat grillgaller. Pris cirka 3 500 kr, Landmann.




Näst efter grillen (och vännerna förstås!) är det maten som är det centrala när man ska grilla. Känner du att du börjar tröttna på den marinerade laxen och flintasteken kan lite nya recept sätta fart på matinspirationen igen. Här två nya kokböcker med spännande författare:


Spännande exotiska smaker får man med nya grillkryddor och marinader.




Bra tillbehör underlättar jobbet, är de dessutom snygga blir det extra festligt.












Ett fint dukat bord gör alltid att gästerna känner sig extra välkomna.






Och så några andra trevligheter som gör kvällen perfekt:
Stiligt insvept
En filt värmer skönt kalla kvällar när grillglöden slocknat. Här ett riktigt konstverk ”Paradise” designat av Ulrika Hydman-Vallien för Kosta Linnewäfveri. 88% ull, 12% bomull, 130×180 cm. Pris cirka 950 kr.


Grilla miljövänligt!
Tänd med eltändare eller papper istället för tändvätska, lägg grillfolien i metallåtervinningen, använd FSC eller SIS-märkt grillkol och sträva efter KRAV-märkta råvaror – prova gärna att grilla fler grönsaker. Kolgrill är miljövänligare än gasolgrillen som avger koldioxid när gasolen förbränns.

Recept: Börjes bästa burgare
Hockeylegenden Börje Salming grillar gärna burgare, en vana han fått med sig sedan sin tid i Kanada där han ofta umgicks med lagkompisarna och deras familjer vid grillen. Här får du receptet på Börjes bästa burgare med sting i smaken.
6 portioner
1 kg nötfärs
1 dl barbequesås med rökig smak
1 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
1 rödlök
12 fina sallatsblad
12 rostade brödskivor av rustikt bröd
Blanda färsen med barbequesås, salt och peppar. Dela färsen i sex bitar och rulla till bollar som du plattar ut till cirka 2 cm tjocka burgare.
Skiva tomater och lök. skölj och torka sallaten.
Grilla burgarna cirka fyra minuter på varje sida. Servera mellan de rostade brödskivorna med rödlöken, sallaten och gärna hamburgerdressing med vitlök. Coleslaw och potatisklyftor passar bra som tillbehör.
Receptet är hämtat ur nya boken ”Grilla med Salming”, Ica bokförlag
Köpinformation
ahlens.se
barbecook.se
bonnierfakta.se
cajp.se
clasohlsson.se
cervera.se
frapp.se
icabokforlag.se
ikea.com
kostalinne.se
klippanyllefabrik.se
landmann.se
menu.as
mrschengs.com
santamaria.se
sagaform.se
scandy.se