ANNONS FRÅN GRILLTORGET

Så skapar eldstaden en stämningsfull trädgård året om

Flytta inte in mingel och mys under vintern bara för att kylan är här – med en vacker eldstad blir din trädgård ljus och varm även under vintern.

gare eldstad

Under de kalla och mörka vintermånaderna blir trädgården ofta en outnyttjad plats. Det är dock få saker som slår en kylig kväll vid en sprakande eld med en kopp varm choklad i handen. Bjud in släkten på glöggmingel i snön, samlade kring förtrollande flamspel och en härlig värmekälla – gör din trädgård vacker och ljus året rumt med hjälp av en eldstad.

En eldstad ökar inte bara mysfaktorn, det är även en dekorativ detalj i in trädgård som definitivt kommer bli en snackis i området när du bjuder över dina gäster. LANDMANN erbjuder flera robusta och tidlösa modeller som passar dig och din inredningsstil.

Vilken passar i din trädgård? Se utbudet här

Principen är densamma för alla eldskålar och eldfat: skålen håller veden säkert på plats och den något upphöjda kanten förhindrar att aska faller ut. Ett litet hål i mitten gör att regnvatten kan rinna bort och många modeller är också utrustade med ben och fötter. Avståndet till marken ger extra skydd, och skyddar till exempel gräsmattan och altanen från skador.

Enkelt och tryggt utan gnistor

För att saker ska komma till användning behöver de vara lätta att bruka. I en eldstad kan du enkelt och tryggt fylla på med ved, och med ett skyddsnät över eldkorgen minimeras dessutom risken för gnistpridning.

Trots att en eldstad är mysig och vacker har den fler användningsområden. Tillaga mat direkt i glöden – till exempel fisk eller potatis som du slår in i aluminiumfolie. Ett grillgaller gör den dessutom till den perfekta platsen för korvgrillning eller marshmallowsmys, som en perfekt avslutning på en middag tillsammans med släkt och vänner.

Vill du veta mer om hur du kan grilla med din eldstad? Klicka här

En eldstad är inte svårare att använda än en grill och du behöver heller inte ha något särskilt tillstånd för att använda den – så länge du inte använder den för ofta och att den inte är större än en meter i diameter. Här är tre tips för säker eldning.

  1. Använd endast torr och naturlig ved eller kol – anledningen är att annat material kan ge kraftig rökutveckling som kan störa andra boende omkring.
  2. Lämna aldrig elden obevakad och använd en lämplig tändare.
  3. Glöm inte att släcka – det är viktigt att du har utrustning för att kunna släcka elden på rätt sätt och det är alltid bra att ha en brandsläckare nära till hands. Kontrollera alltid vilka regler som gäller i ditt bostadsområde och kommun innan du eldar!

Skapa lägereldskänsla i trädgården – kika in på grilltorget.se

Mest lästa artiklar