5 supersmarta sätt att bli av med höstlöven

Vet du inte vad du ska göra av alla höstlöv i trädgården? Här är 5 supersmarta tips på hur du kan använda och samtidigt bli av med dem:

bli av med höstlöven


 

  1. Kratta in löven under buskarna och över rabatterna. Det ger både näring och vinterskydd och är särskilt bra för känsliga växter som rosor. 
  2. Gräv ner dem i grönsakslandet eller i dina pallkragar! De ger maskarna något att äta, som de sedan omvandlar till näring, och jorden blir mer mullrik och mindre kompakt. 

  3. Blanda ner dem i trädgårdskomposten! Vattna om det är torrt och blanda gärna i lite gödsel och gräsklipp för att påskynda nedbrytningen. 

  4. Finfördela löven med gräsklipparen och låt dem ligga kvar på gräsmattan. När de bryts ner får gräset näring. Det kan du göra så länge gräset fortfarande växer och maskarna är igång. 

  5. Använd dem som isolering till fleråriga växter i krukor som behöver stå ute över vintern. Ställ krukan i en stor påse eller kartong, packa in den med löv runt om, och gärna bubbelplast eller fiberduk kring utsidan. (Bor man i landets kyligare delar är det säkrast med frostfri förvaring).

Läs också: Då ska du klippa gräsmattan för sista gången

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar