Inspireras av Johannas härliga pool

Sommartider är lika med pooltider. Läs om hur Vi i Villas läsare Johanna förverkligade sin bassängdröm!


Berätta om er pool!

– Det är en Riviera glasfiberpool som är rektangulär, lite kortare än åtta meter och cirka 3,70 bred. Den har även två trappor upp på ena kortsidan. Poolen har lång livslängd, håller värmen lite bättre samt är enkel att underhålla.

Hur tänkte ni när ni planerade poolen?

– Vi ville maximera solläget och således få en bra uppvärmning, så därför valde vi den plats i trädgården där solen skiner mest. Vi fick placera poolen en bit ifrån huset för att inte solen skulle skuggas av huset.

Byggde ni själva eller tog ni hjälp?

– Vi tog hjälp med det mesta i och med att vi hade byggt ett nytt hus och skulle planera hela tomten. Vi visste därför också var det fanns plats att placera en pool utan att vi behövde spränga. Så vi tog hjälp med grävning, stenläggning runt poolen osv.

Blev det som ni hade tänkt er?

– Allt blev till slut som vi hade tänkt men vi hade otur när vi valde leverantör av poolen. Företaget gick i konkurs och personen som ägde företaget var en skojare som levererade en sämre värmepump än utlovat i offert samt att installationen var bristfällig. Vi har fått ordna upp det efterhand själva och nu fungerar allt som det ska men tipset är att verkligen ta referenser från andra kunder, kolla upp företaget ordentligt osv.

Vad önskar du att ni hade vetat innan ni skaffade pool, som ni vet nu?

– Att en poolrobot är skönt att ha och att man ska förhandla in det i köpet direkt.

Vad är ni mest nöjda med?

– Att sommarsäsongen förlängs och de lite sämre kvällarna blir till härliga utekvällar – och framförallt aktiva då barnen gärna badar efter skolan. Dessutom är det roligt att det är barn som kommer och hänger hos oss och att vi får ha även våra stora barn hemma. Med barn från 5–14 år så är det ändå något som uppskattas av alla.

Om Johanna

Namn: Johanna Bergbom.
Ålder: 43 år.
Bor: I Tyresö.
Familj: En man och tre söner.
Gör: Jobbar med reklam och bloggar på Johannabergbom.se.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar