”Hjälp, ogräset bara sprider sig!”

Hur gör jag när ogräset fäster mer för varje år, undrar en av våra läsare. Här är trädgårdsmästarens svar!

Jag har en två meter bred grusgång som går upp till sommarhuset, och det känns som om ogräset fäster mer och mer för varje år. Jag vill inte gräva upp allt och lägga markduk under, utan är intresserad av bekämpning uppifrån. Vilket medel eller redskap rekommenderas, gärna miljövänligt? Finns det några knep för att minska spridningen? 

Anna

 

Svar:

Rensa ogräset för hand

Grundrensa ordentligt, ta bort allt ogräs inklusive rötterna. Rensa för hand eller med liten handspade. Gå sedan över grusytan med gasolbrännare eller spreja ättika med tryckspruta. Spreja var tredje vecka. Håll sedan efter!

Börja rensa ogräset tidig vår

Så fort du ser ett ogräs så tar du bort det. Det är också viktigt att man håller efter det tidig vår och på hösten. Ofta kommer det ogräs trots att allt i rabatterna börjat vissna ner. Om man inte rensar på hösten får ogräset fäste och det är mycket svårare att bli av med det nästa säsong.

Anna Theorin, trädgårdsmästare

 

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar