Peter Streijffert ute med ny bok: Odla i stan

Odla i stan är Peter Streijfferts sjätte bok. Boken är en lägesrapport över gatuodling just nu - alla aspekter. Från fönstersmygen, via balkongodling till friland och stadsbruk. Den återspeglar författarens egen livsstil: odla och laga förstklassig men billig mat och ta ansvar för miljön.


Peter Streijffert är författare, odlare, kock och föreläsare. Han jobbar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat, dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han driver sin egen stadsodling.

Odla i stan är hans sjätte bok, och hans senaste två böcker Smak och Vego & Vin blev båda utsedda till Årets kokbok i sin klass.

I boken Odla i stan möter du odlare, makalösa trädgårdar och odlingar samt spännande begrepp som hugelbäddar, bokashi, hydroponisk odling, biokol och tidningspapperskrukor. Dessutom får du mängder av odlingstips, kulinarisk rådgivning och rådiga förhållningssätt.

Men boken handlar också om något mycket större – om kraften att förändra och skapa en bättre värld. Om den gröna revolution som spirar mellan husen i stan, där tomma grönytor ersätts av ett myller av grönskande odlingslådor, och där storskaliga hydroponiska odlingar byggs upp i industrilokaler.

Detta är ingen romantisk utopi. Det är en nödvändighet och det börjar ske här och nu. Genom att odla i stan bidrar vi både till ett hållbart samhälle och en grönare stad.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar