ANNONS FRÅN POOLGIGANTEN

4 smarta val för en energisnål pool

Går det att skaffa pool utan att elkostnaderna skenar? Javisst! Här är fyra smarta tips som sparar energi och gör pooldrömmen möjlig.

energisnål pool

Låt inte oron för höga elkostnader krossa dina pooldrömmar! Här listar vi fyra bra lösningar som gör poolen mer energisnål och som du gärna kan kombinera för lägsta möjliga elförbrukning:

1. Satsa på en isolerande thermopool

Vill du spara el bör du satsa på den mest energismarta poolkonstruktionen som finns – thermopoolen – vilket också är Sveriges mest sålda pooltyp. Thermopoolen består av frigolitblock som fylls med armering och betong och kläs med en linerduk. Det isolerande materialet får den att fungera som en stor termos, vilket gör uppvärmningskostnaden betydligt lägre än hos andra konstruktioner.

2. Välj en energismart pooltäckning

Genom att täcka poolen när den inte används kan du hålla kvar värmen i vattnet längre, och värma upp poolen snabbare. Det mest energismarta pooltäcket består av solarlameller som värmer poolen helt gratis med hjälp av solvärme. Andra smarta fördelar med ett lamelltäcke är att det kan öppnas snabbt och enkelt med en knapptryckning i mobilen, och är så stabilt att det håller för en vuxen att gå på, vilket gör det tryggt och säkert. Och eftersom täcket döljs under vattenytan, är det både platsbesparande och ger ett sömlöst, elegant intryck.

3. Styr rengöringen med frekvensomvandlare

Med frekvensstyrning kan du få cirkulationspumpen, som rengör poolen, att arbeta så energieffektivt som möjligt. Genom att koppla en frekvensomvandlare till pumpen kan du programmera och tidsstyra varvtalet. Du kan till exempel välja att ställa in pumpen så att den jobbar som mest när elpriset är lågt, eller så att den hela tiden jobbar med lägre hastighet, vilket sparar mycket energi. Ett annat stort plus med frekvensomvandlaren är att den sänker ljudet av pumpen markant.

energisnål pool

4. Värm upp vattnet med en luftvärmepump

En effektiv poolvärmepump kan minska uppvärmningskostnaden med upp till 90% i jämförelse med om du värmer poolen med en elektrisk poolvärmare. Poolvärmepumpen utnyttjar värme i luften till att värma poolvattnet, och fungerar på samma vis som en luft-vattenvärmepump, som hjälper till att sänka uppvärmningskostnaderna för ett hus.

Poolgiganten hjälper dig att uppnå drömmen!

Poolgiganten erbjuder energisnåla thermopooler av högsta kvalitet och snabb leverans. De skräddarsyr poolpaketet utefter dina önskemål och ger dig rådgivningen du behöver innan du beställer din pool. Dessutom tillhandahåller de utförliga instruktionsvideos och byggmanualer som guidar dig genom hela byggprocessen. De är ett av Sveriges ledande poolföretag med över trettio års erfarenhet av att sälja och bygga pool. Har du frågor om pool? 

Ring: 010-275 87 00 Läs mer på www.poolgiganten.se

Mest lästa artiklar