ANNONS FRÅN POOLGIGANTEN

Kan jag också skaffa pool? Poolexperten ger svar!

Är du också sugen på pool men undrar om du har rätt förutsättningar? Vi frågade experten Jimmy Wanqvist på Poolgiganten, om det går att ha pool om…

…jag har en bergig, sluttande tomt!

Jovisst, alla kan ha en pool oavsett markförhållanden. Med en thermopool, där man gjuter stommen i en särskild typ av armerade frigolitblock, påverkas inte konstruktionen av det inre vattentrycket eller av marktrycket utifrån. Det viktiga är att skapa en plan yta som man kan gjuta botttenplattan på. Poolen kan vara helt ovan mark, helt nergrävd, eller delvis nedgrävd, vilket brukar vara det mest lämpliga för en sluttande tomt.

…min trädgård är ganska liten!

– Det går bra att ha pool på små tomter också! Det handlar om att anpassa storleken efter ens egna förutsättningar, och hur man gör runt om poolen för att få den att smälta in i trädgården. Den vanligaste poolstorleken i Sverige är 4 x 8 meter, men den minsta pool vi har byggt var bara 3 x 2 meter.

Pool med helautomatiskt lamelltäcke.

…jag har småbarn och en hund, och är rädd för drunkningsrisken!

– Täcker du poolen med ett bra lamelltäcke, som klarar 100 kilos tyngd, är det ingen risk att någon ramlar i poolen när den inte används. Och för att göra det enkelt kan du välja ett poolskydd med helautomatisk öppning och stängning, och styra det från mobilen.

…jag inte har så mycket tid för skötsel!

Med rätt tillbehör tar skötseln inte mer än en halvtimme i veckan. En poolrobot suger upp allt som hamnar på botten och det finns automatiska vattenmätare som håller koll på alla värden. Och löv och annat som hamnar på ytan samlas upp i en filterkorg. Så du behöver inte gå med en håv och jaga skräpet utan bara tömma korgen då och då.

…jag är rädd för hög uppvärmningskostnad!

Nuförtiden är uppvärmningskostnaderna för en pool väldigt låga. De allra flesta köper en poolvärmepump som använder energi i utomhusluften till att värma poolen. En investering på runt 30 000 kronor som lönar sig snabbt.

…jag är orolig för att poolbygget blir för dyrt!

Ju mer du vill göra själv av byggandet, desto mer pengar kan du spara. Själva byggandet är inte så svårt egentligen. Och du behöver ju inte skaffa alla tillbehör, exempelvis poolroboten, med en gång utan kan ta det senare när du hunnit spara ihop till det.

…jag inte vill vänta så länge, hur lång tid tar det?

– Som snabbast tar det runt fyra veckor från byggstart till bad. Allt material finns i Poolgigantens lager och kan skickas ut direkt, utom poolskyddet som specialtillverkas.

En pool ovan mark, här inramad av ett trädäck med trappa.

Behöver jag bygglov?

– Normalt sett inte, om poolen grävs ned i marken. Men kommuner har olika regler så det är bäst att kolla upp det innan. Ska poolen vara höjd ovan mark kan det ibland behövas bygglov.

Är det verkligen värt att ha pool i Sverige?

– Absolut! Vi brukar säga att poolsäsongen är mellan första maj och sista september. Så fort det är 15 grader ute blir det 27 grader i poolen, och då är det skönt att bada!

Har du fler funderingar kring pool?

Fråga proffsen på Poolgiganten! Ring 010-275 87 00 eller mejla till info@poolgiganten.se.
Mer information hittar du på www.poolgiganten.se

Mest lästa artiklar