ANNONS FRÅN POOLGIGANTEN

Poolägaren om livet med pool: ”Vi badar varje dag!”

Är det lika härligt som det låter med pool? Vi ställde några frågor till poolägaren Erik Lennartsson som byggde sin egen pool. 

Vad är det bästa med att ha pool?

– Friheten att kunna bada så fort man känner för det. Man behöver inte vänta på att det ska vara soligt och varmt i en vecka. Jag har ett smart uppkopplat hemmasystem så jag behöver bara säga ”Nu vill jag bada” och så rullas poolskyddet av automatiskt.  

Var det som du förväntade dig? 

– Det var faktiskt bättre! Jag trodde det skulle vara mer jobb med skötseln, men med rätt produkter går det väldigt smidigt. 

Hur ofta använder ni den? 

– Under semestern badar vi varje dag, och under jobbveckorna blir det några gånger i veckan. 

Hur mycket tid lägger du på skötseln?

– När vi badar som mest lägger jag en timme i veckan på skötseln. Jag tar ut poolroboten som rengör poolen när vi ska bada, och slänger i den igen efter badet. Sedan använder jag en håv för att ta bort löv i vattnet när det behövs. Jag backspolar också reningsfiltret i poolen regelbundet.

Läs också: Stor guide: 9 viktiga val inför poolköpet

När vårsolen är framme kickar familjen igång badsäsongen. 

Har du några bra pooltips att ge?

– Ja, köp inte en för liten pool! Vi är fyra i familjen och har en pool på 9 x 4 meter, som vi är nöjda med. Och då har vi ofta besökare som badar i poolen också. 

Vi har ett poolskydd med lamellskivor som är dolt under pooldäcket på ena kortsidan. Det kan jag rekommendera istället för ett synligt pooltak som tar mycket plats bredvid poolen. Men man får tänka på att det dolda poolskyddet tar upp cirka 75 cm av längden på poolen, så det är bra att lägga till en extra meter i längd på poolen om man vill ha ett sådant, så att inte badytan blir för liten. 

Sedan tycker jag också att man ska satsa på ett bra värmesystem så att man kan dra nytta av säsongen på ett bättre sätt. Vi har kunnat påbörja badsäsongen i april, då det fortfarande varit 4–5 minusgrader på nätterna. 

Du byggde poolen till största delen själv, hur var det? 

– Nu är jag en händig person så för mig kändes det självklart. Vi sparade väldigt mycket pengar på det. Visst är det en hel del moment, så alla kanske inte kan göra allt själva, men man kan absolut göra en stor del av arbetet på egen hand. Förberedelser och allt som behöver göras runt omkring klarar man själv, men det kan vara bra att ta in hjälp för till exempel grävning, gjutning och elinstallationer. 

Ni köpte er pool hos Poolgiganten, hur fungerade det?

– Servicen vi fick var jättebra under hela förloppet, både före, under och efter vårt inköp. Innan vi gjorde beställningen hade vi mycket kontakt med Poolgigantens konsulter både via telefon och hembesök. Det var kanon att få den hjälpen innan jag började bygga. Det uppstår ju en hel del frågor när man står inför ett projekt som man aldrig tidigare utfört.

Är man händig kan man spara mycket pengar på att bygga delar av poolen själv. 

Poolgiganten – Sveriges snabbast växande poolföretag!

Poolgiganten erbjuder pooler av högsta kvalitet och snabba leveranser. De skräddarsyr poolpaketet utefter dina önskemål och ger dig rådgivningen du behöver innan du beställer din pool. De är ett av Sveriges ledande poolföretag med över trettio års erfarenhet av att sälja och bygga pool. 

Telefon: 010-275 87 00

www.poolgiganten.se

Läs också: Bygga pool – 7 saker att tänka på! 

Mest lästa artiklar