SOS i trädgården!

Får du också puls när slingan till robotgräsklipparen går av för hundraelfte gången? Och vänta, vad är det som händer i trädgårdslandet … Rådjur som äter upp alla jordgubbar – i år igen! Varsågod, här har vi satt ihop en lista på åtgärder för jobbiga trädgårdsproblem!

Mördarsnigel robotgräsklippare

Batteriet som tar slut halvvägs in i häckklippningen, ogräset som aldrig slutar växa och rådjur som äter upp odlingarna. Ja, trädgårdssäsongen må vara ljuvlig, men kan också leda till en hel del frustration. 

Här är några tips som förhoppningsvis gör det här årets säsong lite fridfullare! 

När slingan till robotgräsklipparen går av …

En robotgräsklippare är en otroligt praktisk hjälpreda i trädgården – när den funkar! Men om det blir ett avbrott på slingan är det inte lika kul. Här kommer därför två tips:

Nummer 1: Köp hem en signalkabelsökare. Med den här smarta uppfinningen kan du felsöka längs med sladden och enklare hitta var slingan gått av. Finns att köpa på till exempel Jula och Bauhaus. 

Nummer 2: Är det kanske dags att köpa en ny gräsklippare? Investera i en robotgräsklippare utan slinga. Det finns idag ett flertal robotgräsklippare ute på marknaden som klipper gräsmattan utan att du behöver gräva ner en slinga. Hur smart?! 

När batteriet ALLTID tar slut …

Blir du också irriterad när batteriet på dina batteridrivna trädgårdsredskap tar slut halvvägs in i trädgårdsarbetet? Lösningen är att köpa hem ett extra batteri! På så sätt kan du alltid ha ett batteri som laddar samtidigt som du använder det andra. Enkel lösning som förvisso kostar lite, men det är så värt det. 

Läs också: Kan robotgräsklipparen rymma från tomten? 

När skadedjur smaskar på dina odlingar … 

Finns rådjur på din lista av frekventa trädgårdsgäster? Det mest effektiva sättet att stoppa rådjur från att äta upp dina odlingar är att montera ett skyddsnät runt din odling. 

Det finns särskilda rådjursnät, som till exempel skyddsnätet Allox (går att köpa på granngården.se) som är höga nog för att ett rådjur inte ska kunna hoppa över dem. 

När mördarsniglarna vill bo på just din adress … 

Problem med mördarsniglar? Här finns det tyvärr inget magiskt knep för att bli av med sniglarna. Men ett tips är att gå på äggjakt för att förhindra att de förökar sig! En mördarsnigel kan nämligen lägga upp till 400 ägg. Här kan du läsa exakt hur du ska gå till väga och se hur äggen ser ut.

När ogräset tar över …

Brukar ogräset ta över hela trädgården? Det absolut bästa och mest effektiva knepet i kampen mot ogräs är att börja rensa tidigt på säsongen. Så fort du ser ogräs, så är det dags att börja rensa. På så sätt hinner inte ogräset växa till sig och sprida sig. 


Lycka till och vi hoppas du får en lugn trädgårdssäsong! 


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar