ANNONS FRÅN RUSTA

Studsa säkert och roligt – här är tipsen när du köper studsmatta

Drömmer barnen eller barnbarnen om en egen studsmatta? Så här väljer du rätt modell och får koll på vad du ska tänka på.

EXTERN LÄNK: Se alla studsmattor på Rusta här.

En studsmatta är inte bara en rolig leksak i trädgården, utan också ett redskap som förbättrar barns motorik, muskelstyrka, kondition och balanssinne. Självklart gäller det även för vuxna, som med rätt typ av studsmatta kan få ut minst lika mycket aktiv träning. Här är tipsen som hjälper dig att välja rätt. 

1. Utgå från vem som ska hoppa

Utgå från vem eller vilka som kommer att använda studsmattan. Har du större barn eller vet med dig att även vuxna kommer att hoppa? Välj en matta som klarar av en högre maxvikt. En större matta ger också möjlighet till mer avancerad hoppning. 

2. Satsa på en studsmatta av god kvalitet

När du väljer studsmatta – se till hela konstruktionen. Ramen ska vara stabil, det ska finnas ett säkerhetsnät och ett rejält kantskydd som täcker fjädrarna. På Rusta hittar du prisvärda och säkra studsmattor av hög kvalitet. Alla studsmattor i serien Adrenalin Advanced är utrustade med säkerhetsnät som fästs på insidan av kantskyddet, och har en toppring som hjälper till att hålla nätet spänt. Det ger stabila studsmattor som håller länge.

3. Så sätter du säkerheten först

Placera alltid din studsmatta på ett plant underlag med mjuk mark, med god marginal från träd och andra hinder. Har du en bergig tomt kanske du måste gräva ut för något av studsmattans ben. Det här kan du tänka på för att få en säker hoppupplevelse:

  • Kontrollera alltid duk, stolpar, säkerhetsnät och kantskydd inför en ny säsong. Är något trasigt går det att köpa till reservdelar.
  • Fäst din studsmatta i marken med ett förankringsset.
  • Ta hänsyn till studsmattans maxvikt.
  • Låt aldrig fler än en person hoppa åt gången.
  • Ha alltid god uppsikt över mindre barn och se till att ingen äter när de hoppar.
  • Plocka ner hela studsmattan, inklusive ställningen, inför vintern för att slippa onödigt slitage.

Maxa upplevelsen med roliga tillbehör som rutschkana, fotbollsmål och basketkorg.

Vilken studsmatta passar dig?

Barnfamiljens favorit

En rund studsmatta med kraftig toppring som hjälper till att hålla säkerhetsnätet spänt. Nätet är hopsytt med studsduken vilket ger en extra säker konstruktion, bättre stabilitet och smidig montering.

Adrenalin Advanced Ø366 cm.

Hoppa högt och säkert

Studsmattan har förstärkt premium kantskydd, extra kraftig hoppduk och slitstarka fjädrar. Går att komplettera med tillbehör som rutschkana, fotbollsmål och basketkorg.

Adrenalin Advanced Ø426 cm. 

För avancerade tricks

Studsmatta med stor hoppyta och vinklade kortsidor som gör det möjligt att utföra mer avancerade övningar. Perfekt för de lite äldre hopparna.

Adrenalin Advanced 550×400 cm.

Formad för studs

Studsmatta med rektangulär form och rundande hörn som ger extra stor hoppyta och en jämn och kraftig studs.

Adrenalin Advanced 457×366 cm.

För de minsta hopparna

Prisvärd studsmatta för de yngsta som även ryms i den mindre trädgården. 

Adrenalin Ø 244 cm.
 

EXTERN LÄNK: Se alla studsmattor på Rusta här.

Mest lästa artiklar