Boktips trädgårdsböcker nr 6/2008

Utnyttja sommarens ledighet till att ta hand om och förnya hem och trädgård. Här får du några bra boktips.

Drömträdgårdar


Av Pia Mattsson, Foto Helene Toresdotter

Välkommen att kliva in i nio underbara trädgårdar, fulla av inspiration att ta med hem. Här finns både landsbygdsträdgårdar, stadsträdgårdar och trädgårdar som vuxit fram från naturtomter. Samtliga återgivna i härliga färgbilder.

Ica Bokförlag, Inbunden 128 sidor, Pris cirka 250 kronor

Trädgårdens gångar & murar


Av Ingald Andersson

Aldrig har det varit så populärt att lägga gångar, sätta kantstenar och bygga trappor och murar av sten som i dag! Arkitekten Ingald Andersson har många års erfarenhet av stenläggningar och delar här med sig frikostigt med goda råd och inspiration.

Ica Bokförlag, Inbunden, 88 sidor, Pris cirka 225 kronor

Inred med blommor


Av Tricia Guild, Foto James Merrell

Trött på trädgården, men inte på blommor? Tricia Guild, en av världens mest kända inredningsdesigner, berättar här i tio underbart inspirerande kapitel hur blommor kan förändra stämningen, komplettera möbler och skapa ny fokus i hemmet. Över 500 härliga färgbilder.

Max Ström Förlag, Inbunden, cirka 160 sidor, Pris cirka 350 kronor

Värmeboken


Av Lars Andrén och Anders Axelsson

Lägre kostnader, högre komfort och mindre klimatpåverkan – är det möjligt? Ja, enligt författarna. Passa på att förbereda dig för vintern med mallar för lönsamhetsberäkningar och hårdfakta som hjälper dig att välja värmesystem. Lars Andrén är också energiexpert på viivilla.se

Akvedukt Bokförlag, Inbunden, 120 sidor, Pris cirka 200 kronor

Grön Design


Red Cecilia Bertilsson, Mats Hellmark

Vill du vara miljöklok, men också ha vacker inredning, varmt inne och snygga kläder? Här är boken för dig, och egentligen borde alla läsa den! Naturskyddsföreningens lättlästa temabok innehåller olika kapitel av skilda författare om bland annat miljömöbler, fiberoptik, ekologisk bomull, återvinning och energisnåla hus.

Naturskyddsföreningen, Limbunden, 168 sidor, Pris 299 kronor (249 kr medlem)


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar