Förverkliga dina trädgårdsdrömmar – Pampigt och sparsmakat

Längtar du efter att förnya din trädgård? Skapa något som ger den en ny spännande dimension! Låt dig inspireras av våra bilder från vackra och överraskande svenska och engelska trädgårdar, fyllda av tips och idéer.


Ett stilla vattenblänk ger trädgården en helt ny dimension. Det behöver inte vara så magnifikt som i den här showträdgården på Chelsea Flower Show i London. Bilden lär oss hur vackert det är med stenar vid vatten. Gärna stora och dramatiska. De framhäver i sin tur färgerna hos blommande växter. Buskarna i bakgrunden är rododendron.   
På trädgårdsgolvet
i den sydengelska trädgården Hestercombe vandrar man runt till doften av aromatiska örter, som växer i rutor, kantade med mjuka silvergrå krypande lammöron. En underbar idé, lätt att förverkliga på en plattgång eller stenlagd altan! Ta upp några plattor på en lämplig plats och fyll utrymmet med dina favoriter bland kryddväxter.
I den berömda vita trädgården
vid Sissinghurst Castle i England, känd som en av världens vackraste trädgårdar, går det att hämta hem många idéer till den egna täppan! En hemlighet bakom trädgårdens finess är att låta vita blommor framhävas av mörkgröna häckar. Som fond används stelt klippt idegran, Taxus, en del sorter härdiga till zon 5 hos oss. Runt blommorna låga buxbomhäckar. Även i mindre skala är en sådan vit rabatt en magisk syn.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar