Inspiration: 10 mysiga uteplatser!

På sommaren flyttar vi gärna ut på altanen. Här visar vi fina och praktiska lösningar för både små och stora uteplatser.


Ett rum i naturen

Att kombinera trä och vitt lyfter din uteplats och passar bra in i det gröna. Få ett enhetligt och vackert uttryck med runda vita lampor som du matchar med en vit bordsduk. När solen gått ner blir det extra mysigt med tända lampor – och gärna en ljuslykta eller två på sidan.

Flytta ut vardagsrummet

Låt vardagsrumskänslan följa med ut och dekorera altanen med ordentliga utemöbler, plädar, kuddar och mattor. Våga blanda färger och material. Rottingmöbler, som är väldigt trendigt just nu, finns i flera olika prisklasser.

Mysbelysning

Riktigt romantiskt blir det när mörkret lägger sig och månen tittar fram. Låt ljusslingor, lyktor och tända ljus sätta stämningen så att ni kan sitta och njuta sent in på varma sommarnätter. För en mer levande känsla, addera växter också.  

Egentid på balkongen

Kaffe, bok, morgonljus. Tre goda ting som passar extra bra på en balkong. Piffa upp balkongen och ge dig själv lite egentid – du får enkelt till det med en mysig sittpuff, matta, bord och växter. Glöm dock inte att ta in sittpuffen om det börjar regna!

Läs också: Snickar-Björn: Dags att bygga altan!

Utnyttja ytan

Det går att få plats med mycket även på liten yta! En matgrupp med runt bord passar dig som har en mindre uteplats, men ändå vill kunna avnjuta en munsbit i solen. Får du plats med en solsäng så blir den pricken över i!

Smarta möbler

Är du ute efter möbler som kräver lite underhåll, välj konstrotting. Vill du dessutom ha samma mysiga, varma känsla som här, med dynor, kuddar och plädar? Då kan en möbel med dynförvaring vara en bra investering. Då slipper du springa fram och tillbaka när allt ska plockas in. 

Elegant och modernt

En möbelgrupp i denna stil signalerar modern elegans. Det stora bordet är perfekt för en tapaskväll, men kan även fungera som sittplats om man har många gäster på besök. Lätta gärna upp den strama stilen med färgglada kuddar. Tips! Välj vattenavstötande kuddar så slipper du vara orolig för att glömma dem utomhus när det regnar. 

Ett rum i trädgården

Det är fint att ha en mindre möbelgrupp någonstans i trädgården, som ett komplement till en altan vid huset. Det kan räcka med bara två stolar och ett litet bord, perfekt för en fika i eftermiddagssolen!

Addera färg

Tveka inte att liva upp terrassen med en färgklick! Det blir snyggt både med ton i ton och med kontraster, bestäm efter tycke och smak. Häng gärna upp en gardin utomhus, det är både snyggt och fungerar som solskydd.

Välkomna skuggan

Vi törstar väl alltid efter sol, men ibland behövs det faktiskt en paus från den också. Då är ett parasoll som detta perfekt. Trämöbler är ett säkert kort som passar både sommarstugan och villan, och håller i år efter år om du oljar in dem.

Läs också: Bästa tipsen för altan och uteplats 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar