Årets frönyheter 2002

Varje vår är det lika spännande att se vilka nyheter som finns i fröställen!


I år finns exempelvis randiga rödbetor, gröna blomkålshuvuden, prydnadskål på skaft och en kokböna med brokiga vitröda baljor.

Polkagrisrandiga betor

Rödbetan Chioggia bjuder på en överraskning när man skär itu den. Den är nämligen polkagrisrandig inuti. Sorten är sötare än den vanliga röda.
Bröderna Nelson

Kål på skaft

Detta är en läcker kombination av prydnadskål bestående av sorterna ”Peacock samt Sunrise och Sunset. Peacock får stora huvuden i vitt och rött och har flikiga blad. Sunrise och Sunset bildar små rosetter på senhösten. Stammen blir 70-80 cm hög.
Frökompaniet/Coop

Färgglada kolvar

Prydnadsmajsen, ”Harlequin” innehåller en spännande blandning av småkolvar i flera färger, varav många är tvåfärgade. Hela plantan med blad och frukter kan torkas och användas i eternellarrangemang. Impecta.

Gröna solar

Solrosor finns i dag i många spännande utföranden. En av de senaste nyheterna i skaran är solrosen ”Green Ice” som har en anstrykning av grönt i blomman. En annan anmärkningsvärd detalj är att Green Ice saknar pollen. Plantan blir cirka 120 cm hög. Plants of Distinction/Rockdala Handelsträdgård.

Fler exempel och bilder hittar du i tidningen Vi i Villa nr 2/2002.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar