Vackra blommor hela sommaren lång

Under sommaren omger vi oss gärna med vackra långblommande växter. Två exempel på detta är Sommarljus och Dahlia ’Goldahlia’.

Goldalia ’Scarlet’. Fotograf/Källa: Blomsterfrämjandet/Syngenta.

Sommarljus – Gaura lindheimeri. Foto: Blomsterfrämjandet.

Visst njuter man lite extra när det blommar för fullt i ens rabatter, men tyvärr försvinner det ofta alltför snabbt. Men det finns långblommande alternativ. Den gracila Sommarljus och den färgsprakande Dahlian Goldahlia till exempel.

Vackert på höjden

Den ståtliga men ändå gracila utplanteringsväxten Sommarljus blommar med mängder av små nätta blommor och kan bli uppåt 100 cm hög. Trots att plantan är hög finns det ingen risk att den tar över i rabatterna utan den väver fint ihop sig med övriga växter.

Klassiker i ny färgsprakande tappning

Dahlia är en klassisk trädgårdsväxt som nu har kommit i ny tappning. Dahlia ’Goldahlia’ har kraftiga färger och en fransig mittdel som gör att den ser busig ut. Om den planteras på en solig växtplats finns alla förutsättningar för att ni får ett färgsprakande blickfång i er trädgård hela sommaren lång.

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar