Vackra växter för högsommaren

Sommarrudbeckia och Angelonia är två utplanteringsväxter som är som vackrast under den senare delen av sommaren och som passar fint både i rabatten och i sommarbuketten.

Sommarrudbeckia i kruka.

Angelonia i kruka.

Efter maj och junis blomsterexplosioner i trädgården kan man under högsommaren behöva komplettera sin trädgård med nya vackra blommande växter. Två tips är Sommarrudbeckian och Angelonian.

Sommarrudbeckian, Rudbeckia hirta, har många användningsområden då den finns i olika höjder – 20-60 cm. Kännetecknet är den välvda, fylliga och mörkbrunna mittdelen bland de enkelblommande sorterna.

Angelonia, Angelonia angustfolia, har tjusiga stängler med många små blommor. Den var förr en känslig utplanteringsväxt men har genom förädling härdats de senare åren och finns nu i många nya och hållbarare sorter.

Gemensamt för de båda växterna är att de både trivs bäst i högsommarvärme och i väldränerad jord.

TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar