Vårfint i krukorna

Fina krukblommor. Låt tantblommor pigga upp fönsterbrädorna.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Blommor.Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Blommor.Foto: Susanna Rosén
 

Två gammaldags ”tantblommor” är kornettblomma Streptocarpus till höger och saintpaulia Chiko till vänster. Bägge finns i allt från mörkaste purpur till rosa och vitt för en billig penning.

Många krukväxter kan se lite ledsna ut så här års, och nu är det hög tid att plantera om och ge ny jord till de som behöver. Tänk på att inte ta en allför stor kruka på en gång, växterna rotar sig bättre om de får större krukor successivt.

Ett enkelt sätt att fräscha upp sina fönsterbrädor är att komplettera med blommande krukväxter. Så här års finns flera gammaldags blommande krukväxter som Sankt Paula, kornettblomma men också mängder av lättskötta orkidéer. Om man väljer ljusa pastelltoner förstärks vårkänslan ännu mer. Att satsa på ett helt vitt fönster kan också bli mycket effektfullt.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
TV: Redaktionens bästa klipp!
I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar