4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
Det här behöver du:
-
1 förpackning Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer, 500 g
-
1 gul lök
-
1 dl syrad grädde
-
1 msk kycklingfond (koncentrerad)
-
3 vitlöksklyftor
-
400 g pasta
-
2 dl pastavatten
-
Olivolja
-
Salt och peppar
-
Grönsaker efter säsong (se exempel nedan)
Så här gör du:
Pasta: Koka upp rikligt med välsaltat vatten och koka pastan. Häll av den cirka 3 minuter inann den är klar. Spara 2 dl pastavatten.
Sås: Hacka gul lök och stek mjuk i olivolja i en djupare stekpanna. Skär ner vitlöken tunt, använd gärna en mandolin, och lägg i en stekpanna. Ta de grönsaker du valt för säsongen och dela dem i lagom storlek och tillsätt i stekpannan. Addera den kokta pastan och pastavattnet, låt det reducera något.
Häll i fond och syrad grädde, låt koka samman. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Salta och peppra kycklingen runtom, stek i olivolja till fin färg.
Servera gärna på ett stort serveringsfat som du toppar med lite färska örter, exempelvis persilja eller basilika.
Tips på grönsaker efter säsong:
Året om:
-
Morötter
-
Palsternacka
-
Groddar
Höst:
-
Grönkål
-
Svamp
-
Zucchini
Vinter:
-
Pumpa
-
Vitkål
-
Grönkål
Vår:
-
Rättika
-
Ramslök
-
Purjolök
Sommar:
-
Ruccola
-
Tomater
-
Sockerärtor
Gabriel tipsar: Tänk på att olika grönsaker tar olika lång tid på sig i pannan, så att du delar dem i lagom stora bitar så att allt blir färdigt samtidigt.