Köpa och sälja hus

Köpa och sälja hus

En riktigt bra och nervkittlande känsla är såklart att hitta drömhuset, vinna budgivningen, köpa huset och kunna flytta in i huset man alltid drömt om! En annan bra känsla är ju den dagen man säljer sitt hus och förhoppningsvis vinner massor med pengar på det. Att köpa och sälja hus kan vara en bra investering. Men för att hitta drömhuset och göra en smart affär kan det vara bra att ha koll på hur ett husköp går till, veta vilka frågor du bör ställa till kommunen, mäklaren och lära dig hur du höjer värdet på huset. Allt detta och mycket mer vägleder vi dig igenom.

Läs mer

 

Innan du köper hus

Att köpa hus är en jätteaffär. Ett charmigt eller vackert hus kan förblinda många, därför gäller det att ställa de rätta frågorna innan du köper huset. Det är lurigt med hus då det kan dölja sig sådant som man själv inte ser, eller framgår i annonsen. Tänk på att samla in information från kommunen om framtidsplanerna för området, besiktiga huset och kontrollera skicket på eldstäder och skorsten. För att veta mer om dessa och andra viktiga frågor kan du ta del av expertsvaren från Titti Öhrn.

Sälja bostaden och köpa drömhuset

När du ska sälja ditt hus är det viktigt att ha en god relation med mäklaren. Hör dig för så du hittar en bra mäklare och det lägg mycket tid på att göra ditt hus redo för visningen – du kan tjäna mycket på att fixa mindre saker innan försäljningen. Vi vägleder dig bland mäklarklyschor, idylliska och prisvärda fritidshus, information om hur de flesta svenskarna vill bo idag och mycket mer.

 

Få ut maxpris för huset

När det är dags att sälja huset vill man såklart få ut så mycket vinst som möjligt. Det finns flera olika faktorer att fundera över innan du säljer ditt hus. Det gäller att välja en bra mäklare och få en ordentlig värdering på huset, därefter kanske du bör fundera på vad du bör förbättra eller åtgärda inför fotograferingen och visningen. Även homestyling kan vara en smart idé för dig som vill få ut bästa möjliga pris för huset. Titti Öhrn lämnar expertsvar för att maxa huspriset. Du får svar på dessa frågor, vad som menas med accepterat pris och mycket mer.

Sökningarna på hemnet skapade drömvillan

Det finns många som ska köpa och sälja hus som endast använder sajten Hemnet för att leta information om husen som är till salu. Har du en plan för hur ditt drömboende skulle se ut? Vissa ord är extra populära att söka på. Hemnet har skapat ett hus utefter besökarnas sökningar, är du nyfiken på hur det blev kan du ta en titt på svenskarnas drömhus här. 

Hemnetknarkarna-Per: Galnaste mäklarbilderna!
hemnetknarkarna

Hemnetknarkarna-Per: Galnaste mäklarbilderna!

Semlor i badkaret och en ponny på parketten.
Per Johansson, mäklaren bakom Instagram­favoriten Hemnetknarkarna, guidar bland de galnaste bostadsannonserna!

Köpa eller sälja hus på en skakig marknad
Par som köper hus

Köpa eller sälja hus på en skakig marknad

Bostadsmarknaden är i gungning och priserna på villor har fallit markant. Hur ska man då tänka om man behöver flytta? Här ger mäklare och ekonomer sina bästa råd.

Nu har du chansen att bo i ett kapell!

Nu har du chansen att bo i ett kapell!

Drömmer du om att bo i något riktigt unikt? Då har du chansen nu! I Norrmannebo är ett kapell till salu. Se de otroliga bilderna här!

Här är svenskarnas drömboenden!

Här är svenskarnas drömboenden!

Vilken är din favorit? Härligt havsnära, ett rött torp på landet eller en konstnärlig skånelänga? Vi frågade några mäklare om svenskens mesta drömboende! 

Läsarfråga: Skyddad mot dolda fel?

Läsarfråga: Skyddad mot dolda fel?

Vi ska sälja vårt hus och vet att många i vår närhet har använt friskrivningsklausul för att skydda sig mot dolda fel som säljaren annars kan bli ansvarig för. Vad är för­delarna och nackdelarna?