Försäkringar

Försäkringar för dig i villa

Är du ny husägare, eller känner du att du har lite dålig koll på dina försäkringar? Här hittar du massvis av information när det gäller olika försäkringar. Vi har information om olika försäkringsåtgärder så som hur du skyddar dig för inbrott, vilka frågor du bör ställa till installatören. Du får även expertsvar när det gäller vilka försäkringar du bör ha som villaägare. Du hittar svaren i artiklar, foruminlägg och expertsvar.

Läs mer

Viktig försäkring för ditt hem

Hemförsäkring, egendomsskydd, olycksfallsförsäkring och reseskydd – det känns ibland som ett riktigt virrvarr när det kommer till försäkringsval. Det är speciellt svårt att veta vad man ska ha om man precis skaffat sin första villa. Vilken försäkring är egentligen viktig att ha för dig och din villa? Experten Peter Bratt lämnar svar för vad du bör ha för försäkring och vad som ingår. 

Skydda dig mot villainbrott

Villaförsäkring är en viktig del då alla kan drabbas av olika slags skador, olyckor och inbrott. Villainbrott är tyvärr något som är vanligt att bli utsatt för. Under de sista månaderna på året är risken extra stor för att bli utsatt. Det är extra vanligt under vintermånaderna eftersom det är färre människor som rör sig utomhus och därmed minskar risken att bli upptäckt. Det kan vara bra att ha timer på sina lampor, uppmana grannar att ha extra koll om man är bortrest och alltid stänga fönster och dörrar innan man lämnar huset. Bor man i ett brottsdrabbat område kan det även vara en god idé att installera ett larm till huset. Brottsförebyggaren Lennart Levander lämnar sina bästa tips för en tryggare vardag i villan.

Installera värmepump i villan – här är frågorna du bör ställa

Ska du installera en värmepump ska du inte göra jobbet själv. Men tänk på att se till att installatören har giltiga certifikat. Om installatören saknar rätt behörighet kan du som kund få problem med försäkring och garanti den dag som din värmepump behöver åtgärdas. Har du funderingar på vad som gäller när det ska installeras en värmepump? Då kan du läsa vår artikel som handlar just om vilka frågor du bör ställa innan du anlitar ett företag som installerar din värmepump.

Försäkringsforum

Det är inte bara olika artiklar i den här kategorin utan det finns även en hel del foruminlägg som behandlar tips och råd kring försäkringar. Där kan du hitta frågor och svar på olika frågor som rör villalivet. Undrar du något som rör försäkringar kan du leta svar genom de olika inläggen, eller ställa en egen fråga som besökare eller experter kan svara på.

Hemförsäkring för din villa: Så väljer du rätt försäkring
Annons för konsument.se

Hemförsäkring för din villa: Så väljer du rätt försäkring

Att välja rätt hemförsäkring är viktigt för att skydda ditt hem och dina ägodelar. Det finns många olika försäkringsbolag att välja mellan, så det kan vara svårt att veta var man ska börja. Läs vidare för att bland annat lära dig mer om hur hemförsäkringar för villor fungerar, få tips för att jämföra olika alternativ…

Så dyr är en vattenskada
Undvik en dyr vattenskada

Så dyr är en vattenskada

Det inträffar över 100 000 vattenskador i bostäder varje år, och oftast uppstår de i badrum och kök. Så här mycket kan det kosta om du har oturen att drabbas.

Jämför och hitta rätt bilförsäkring!
ANNONS FRÅN COMPRICER

Jämför och hitta rätt bilförsäkring!

Bilförsäkringen är en trist utgift – men det är enkelt att kolla om du betalar för mycket. Och varför inte ta tag i försäkringsfrågan när sommardäcken ändå ska bytas och bilen höstfixas?

Spara pengar på din villaförsäkring – så gör du
ANNONS FRÅN COMPRICER

Spara pengar på din villaförsäkring – så gör du

Det är tuffa ekonomiska tider, inte minst för dig som bor i villa. Tur är då att det finns pengar att spara – genom din villaförsäkring och Compricer.

Ajajaj, det här täcker inte försäkringen!

Ajajaj, det här täcker inte försäkringen!

Hur försäkrad måste man vara? En vanlig villaförsäkring täcker en hel del, men det finns luckor. Här listar vi 9 saker som inte täcks!

Försäkringsfällor i hemmet

Försäkringsfällor i hemmet

Villaförsäkringen täcker många av de skador som kan drabba ditt hus – men inte alla. Ta reda på om du behöver en tilläggsförsäkring innan olyckan är framme.

Tusentals villor oförsäkrade

Tusentals villor oförsäkrade

Är du rätt försäkrad om något skulle hända med ditt hus? Ett stort antal av de svenska hushållen är felförsäkrade, eller saknar skydd helt och hållet.