ANNONS FRÅN COMPRICER

Därför bör du se över din båtförsäkring innan du ger dig ut till sjöss

Efter en lång och kall vinter börjar allt fler ge sig i väg med sina båtar. Men det finns saker som inte får missas innan sjösättningen.

Att ge sig ut på båten och få uppleva Sverige från vattnet är en svårslagen aktivitet – och många är minst sagt ivriga att sätta igång under den tämligen korta båtsäsongen. Även om det i jämförelse med biltrafik är en mindre risk att råka ut för skador och olyckor kan en effektiv och specialiserad skadereglering vara av stor nytta.

Även om båtförsäkringen inte är obligatorisk så är det klokt att investera i en. Precis som alla försäkringar är det dock ett område fyllt av olika parametrar som påverkar priset och ditt skydd och att hitta rätt är en inte helt enkel uppgift. Med det i åtanke väljer många svenskar att använda prisjämförelsetjänsten Compricer för att jämföra sina försäkringar, vare sig det gäller bil, båt eller någon annan form.

– Vi gör det enkelt för privatpersoner att hitta den försäkring som passar bäst utefter deras önskemål och det är viktigt att både jämföra pris och innehåll när du ska välja en båtförsäkring. Vi hjälper alla att hitta rätt, förklarar Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer.

Räkna ut ditt pris på Compricer

Så mycket kostar din försäkring

Den generella kostnaden för din försäkring baseras på bland annat om det är en hel- eller halvförsäkring, vilka tillägg och säkerhetsutrustningar du har samt vilken hamn båten hör hemma i. Men framförallt beror det på vilken båt du har, berättar Christina.

 • Linjett 32 (1990). Inköpspris 315 000 kronor.
  Premiespann: 2 973 – 3 391 kronor per år
   
 • Buster MI (2015). Inköpspris 105 000 kronor.
  Premiespann: 2 154 – 2 934 kronor per år
   
 • Aquador 26 HT (2004). Inköpspris 710 000 kronor.
  Premiespann: 4 948 – 5 460 kronor per år.

Hon berättar avslutningsvis att Compricers rådgivare mer än gärna hjälper dig att hitta en optimal försäkring för just din båt.

Se hur mycket du kan spara på din båtförsäkring

Mest lästa artiklar