Snickar-Björn

Följ Björn Christiernsson – Vi i Villas bygg- och fixaprofil

Här kan du följa snickaren Björn ”Snickar-Björn” Christiernsson, som är Vi i Villas bygg- och fixaprofil. Björn, känd från TV-program som ”Äntligen hemma” och ”Kan vi hjälpa till?”, vägleder dig till att ta dig an olika byggprojekt och ger läsarna inspiration för smarta fixaridéer hemma – från dränering till förvaring och tips för att hälsokolla ditt hus.

Läs mer

Han berättar bland annat om hur man spränger med snigeldynamit, tipsar om miljövänliga virken samt lämnar sina bästa fixartips. Han vägleder också bland den nya tekniken och produkterna på byggmarknaden. Visste du att Björn även byggt sitt eget hus – här delar han också med sig av alla sina tips kring husbyggandet.

Byggtips av Björn Christiernsson

Snickar-Björn är en skicklig snickare som delar med sig av sina bästa bygg och fixartips. Letar du efter de bästa tipsen när det kommer till att bygga hus, vilka de bästa byggapparna är eller kanske hur man bygger en snygg altan? Svaren finns i artiklarna nedan. Har du någon byggfråga till Björn får du gärna kommentera i artiklarna, forumet eller mejla Björn direkt på bjorn@viivilla.se

Spränga berg med snigeldynamit

Har du uppstickande stenar eller delar av berg på gräsmattan, eller är du kanske intresserad av att bygga en fin uteplats precis där det finns stenar kan det vara en god idé att spräcka bort stenarna. Spräcka berg med snigeldynamit känns kanske både knepigt och långdraget för dig, men Björn rekommenderar att spräcka berg med snigeldynamit och tipsar dig kring hur du går tillväga på bästa sätt. Spräcka berg med snigeldynamit kräver tålamod, men det är värt det i slutändan. Snickar-Björn vägleder dig hur du går tillväga för att lyckas spräcka berget med snigeldynamit.

Använd mer miljövänligt virke

Allt fler personer finner intresset av att använda sig av mer miljövänliga val vid byggen. Det går att göra mer miljövänliga val på flera olika plan, inte minst när det kommer till att bygga och renovera. Undrar du vilka miljövänliga virken det finns för trall? Björn tipsar om miljövänliga val när det kommer till att bygga altan.

Bygg snygg och smart förvaring

Förvaring är något som ofta är ett återkommande problem i olika hushåll. Alla vill ha den där smidiga, smarta och snygga förvaringen, men det är väldigt få som har den där perfekta förvaringslösningen. Vi har samlat flera olika förvaringstips i inredningskategorin. Men är du ute efter att bygga din egen förvaring så kan det vara en smart idé att ta en titt på Snickar-Björns förvaringstips. Han berättar hur du kan tänka utanför ramarna när det kommer till att bygga dina egna förvaringslösningar.

Törs vi renovera badrummet?

Törs vi renovera badrummet?

Vi i Villas Snickar-Björn listar de vanligaste badrumsfrågorna – och ger sina bästa svar! 

Bygg snygga växtstöd själv!

Bygg snygga växtstöd själv!

Vi i Villas Snickar-Björn tipsar om hur du med enkla medel kan bygga snygga och praktiska växtstöd för höjd och variation i trädgården. 

Snickar-Björn: Dags att bygga altan!
bygg altan

Snickar-Björn: Dags att bygga altan!

Var inte dumsnål när du köper virke, mät smart och se till att vända plankorna rätt så har du snart en riktigt bra altan.

Så gjuter du ett snyggt handfat

Så gjuter du ett snyggt handfat

Visst är rå betong snyggt? Du som har lite hemmafixartalang – häng med när Vi i Villas hussnickare Björn Christiernsson gjuter ett handfat.

Hjälp – nu är det stopp i avloppet igen!

Hjälp – nu är det stopp i avloppet igen!

Det blir ofta stopp i vårt avlopp, det rinner trögt. Vilket är det mest miljövänliga sättet att rensa avlopp, undrar en av våra läsare. Läs Snickar-Björns svar!

Läge för carport?

Läge för carport?

Vi i Villas Björn Christiernsson tipsar om vad du behöver tänka på.

Så bygger du ett utekök

Så bygger du ett utekök

Vår snickare Björn visar hur du kan bygga ditt eget utekök. Här är hans bästa tips för att få ett praktiskt kök med väl tilltagen yta.

Så bygger du en odlingslåda
odlingslåda

Så bygger du en odlingslåda

Bygg en egen skräddarsydd odlingslåda! Med den kan du odla där det annars är omöjligt att få något att växa, och du får en fin trädgårdsyta som är lätt att hålla koll på. Vi i Villas Björn Christiernsson ger byggråd!