Raggmunk med fläsk – klassisk, ljuvlig husmanskost!
Raggmunk med fläsk – här är ett klassiskt recept på den kanske godaste husmanskosten någonsin!
Har du en dröm om att bygga ett nytt kök, eller ska du renovera eller fräscha upp ditt gamla kök? Vi i Villa samlar allt du bör tänka på när ska göra om köket – allt från guider och steg för steg-tips från våra experter till inspirationsbilder på kök i olika stilar oavsett om du har ett stort eller litet kök.
Här finns också mängder med köksinspiration. Kanske drömmer du om ett lantligt kök med vita spegelluckor, en blandare i klassisk stil, rutigt golv och rustik köksinredning, eller är det snarare ett modernt och stilrent kök med släta luckor i svart eller vitt du har tänkt dig? Planerar du för ett kök som är öppet mot vardagsrummet vill du kanske ha en köksö eller en matplats som markerar övergången till köket, eller så letar du bara smarta idéer som får ditt mindre kök att få plats med så mycket förvaring som möjligt. Vi samlar både snygga och funktionella idéer för kök i flera olika stilar.
Letar du efter en praktisk guide inför köksrenoveringen är det också här du hittar den. Vi ger dig handfasta tips och råd för hur du ska välja allt från köksluckor till blandare. Kanske funderar du på vilken stil du vill ha på luckorna: vita luckor som ger ett ljust intryck, ett modernare val i form av högblanka svarta luckor eller rent av öppna kökshyllor i retrostil. Vi guidar dig också genom materialval som trä, laminat eller målade luckor.
Även kring bänkskivor finns det mycket att tänka på när det gäller val av material. Vill du ha granit, komposit, natursten eller kanske massivt trä? Våra experter har checklistorna och visar dig dessutom hur du går tillväga när du ska byta bänkskiva själv, eller hur du ska slipa upp din träbänkskiva på bästa och enklaste sätt.
Oavsett om du vill ha avlånga, fyrkantiga, mönstrade, färgstarka eller stilrena kakelplattor i köket har vi många bra tips kring hur du ska tänka när du ska köpa nytt kakel till köket. Här finns också praktiska guider till hur du själv kan sätta kakel i kök, både hur du enklast gör och vilka verktyg du behöver. Här finns knepen för att foga och inspirationen för att hitta ett snyggt kakel!
Här hittar du också mängder med inredningsinspiration för köket. Vi tipsar dig om hur du ska möblera matplatsen för att få plats med många gäster, eller hur du ska tänka med belysning i köket – från funktionell belysning vid köksbänk och köksskåp till bra lampor vid matbordet.
Sist men inte minst samlar vi här också smarta husmorsknep och goda recept som passar hela familjen.
Raggmunk med fläsk – här är ett klassiskt recept på den kanske godaste husmanskosten någonsin!
Den här ostfyllda varma mackan får det att vattnas i munnen. Snabbt och enkelt – en perfekt lunch eller mellis!
Vill du inte spreja matbordet med ett starkt rengöringsmedel? Då är det här enkla knepet för dig!
Visste du att det är bra att förvara ägg med spetsen nedåt? Läs varför här!
Dags att laga middag? Hoppa över de frysta fiskpinnarna. Att panera egen fisk är så mycket godare – och det är riktigt enkelt!
Visste du att det finns en hemlig ingrediens som gör att din hemlagade pizza blir klar på bara fem minuter i ugnen? Vi har testat receptet på den krispiga pizzavarianten!
Får butiker sälja utgångna varor, kan soja hålla för evigt och funkar det verkligen att frysa in grädde? Här slår vi hål på några vanliga myter om bäst före-datum.
Finns det något godare än panerad fisk med kall dillsås? Här är ett recept på en supergod kall dillsås.
Här är bästa husmorstipsen för dig som vill rengöra ugnen miljövänligt. Allt du behöver är bikarbonat eller såpa!
Vill du bjuda på något riktigt gott till efterrätt? Den här efterrätten är förvånande enkel men kommer få dina gäster att jubla!
Det finns nog inget godare än semlor! Men varför firar vi egentligen fettisdagen och när infaller dagen i ära? Läs svaret här!
Receptet alla semmelälskare pratar om! En bulle mjuk som moln med smakrik mandelmassa och perfekt vispad grädde. Bagaren Sébastien Boudet lär ut knepen för sina godaste semlor.