Vitvaror badrum

Vitvaror för ditt badrum

Funderar du på att köpa nya vitvaror till badrummet? Här hittar du allt du behöver veta om vitvaror för badrummet – hur du ska tänka när du ska köpa, byta eller installera nya vitvaror samt guider och tips från experten.

Att tänka på när du ska köpa vitvaror

Ska du renovera badrummet byter du kanske ut samtliga vitvaror i samma veva. Eller så är det dags att köpa nytt när din nuvarande tvättmaskin och torktumlare blivit gamla och ineffektiva. Oavsett anledning så varierar behoven och önskemålen av vitvaror från hushåll till hushåll. Hur stor tvättmaskin behövs till en familj med flera barn? Vilken volym är standard för en tvättmaskin? Finns det energisnåla tvättmaskiner som ändå sköljer bra? Vilka är standardmåtten för en torktumlare? Det finns många frågor att ställa när det gäller vitvaror till badrummet. Vi går igenom vad du bör tänka på när du införskaffar nya vitvaror till badrummet.

Toppmatad, tyst eller kombinerad tvättmaskin?

Är du ute efter en tvättmaskin som rymmer mycket tvätt, en tvättmaskin för det lilla badrummet, en tvättmaskin som mäter tvättmängden, en tvättmaskin som ångar bort fläckar, en tvättmaskin som tvättar tyst eller en tvättmaskin som är lätt att plocka i och ur? Vill du ha en toppmatad tvättmaskin eller en som matas framifrån? Kanske funderar du på en platsbyggd tvättmaskin med hyllor, skåp och plats för att sortera, vika och hänga tvätt? Här får du koll på olika varianter, funktioner, mått och priser.

Tvätta miljövänligt

Hur mycket ska man fylla trumman i tvättmaskinen för att tvätta energieffektivt? Vilken temperatur bör man tvätta i? Kan man sänka temperaturen men ändå få lika ren tvätt? Vilka kriterier gäller för att en tvättmaskin ska vara Svanenmärkt? Ska man använda sköljmedel eller inte? Här går vi igenom vilka aktiva val du kan göra för att tvätta mer miljövänligt. Du får koll på energisnåla tvättmaskiner med bra tvättförmåga och sköljförmåga, Svanenmärkta tvättmaskiner och miljömärkning. Vi reder ut begrepp som energiklass, tvätteffekt, vattenförbrukning, tvättkapacitet, ljudnivå, centrifugeringseffekt och skalan A-G. Ta också del av Energimyndighetens tips för hållbar energianvändning.

Vad kostar en tvättmaskin?

Tvättmaskiner och torktumlare kan variera väldigt i pris, beroende på vilken tillverkare de kommer ifrån, hur stora de är och vilken kapacitet de har. Har du ett mindre badrum kan en tvättmaskin med integrerad torktumlare vara ett alternativ. Då behöver du enbart en maskin vilket sparar plats i badrummet. Här får du exempel på priser för några vanliga tvättmaskiner och torktumlare.