Vitvaror badrum

Vitvaror för ditt badrum

Funderar du på att köpa nya vitvaror till ditt badrum? Här hittar du allt du behöver veta om vitvaror för badrummet – hur du ska tänka när du ska köpa, byta eller installera nya vitvaror samt guider och tips från experten.

Läs mer

Att tänka på när du ska köpa vitvaror

Ska du renovera badrummet byter du kanske ut samtliga vitvaror i samma veva. Eller så är det dags att köpa nytt när din nuvarande tvättmaskin och torktumlare blivit gamla och ineffektiva. Oavsett anledning så varierar behoven och önskemålen av vitvaror från hushåll till hushåll. Hur stor tvättmaskin behövs till en familj med flera barn? Vilken volym är standard för en tvättmaskin? Finns det energisnåla tvättmaskiner som ändå sköljer bra? Vilka är standardmåtten för en torktumlare? Det finns många frågor att ställa när det gäller vitvaror till badrummet. Vi går igenom vad du bör tänka på när du införskaffar nya vitvaror till badrummet.

Toppmatad, tyst eller kombinerad tvättmaskin?

Är du ute efter en tvättmaskin som rymmer mycket tvätt, en tvättmaskin för det lilla badrummet, en tvättmaskin som mäter tvättmängden, en tvättmaskin som ångar bort fläckar, en tvättmaskin som tvättar tyst eller en tvättmaskin som är lätt att plocka i och ur? Vill du ha en toppmatad tvättmaskin eller en som matas framifrån? Kanske funderar du på en platsbyggd tvättmaskin med hyllor, skåp och plats för att sortera, vika och hänga tvätt? Här får du koll på olika varianter, funktioner, mått och priser.

Tvätta miljövänligt

Hur mycket ska man fylla trumman i tvättmaskinen för att tvätta energieffektivt? Vilken temperatur bör man tvätta i? Kan man sänka temperaturen men ändå få lika ren tvätt? Vilka kriterier gäller för att en tvättmaskin ska vara Svanenmärkt? Ska man använda sköljmedel eller inte? Här går vi igenom vilka aktiva val du kan göra för att tvätta mer miljövänligt. Du får koll på energisnåla tvättmaskiner med bra tvättförmåga och sköljförmåga, Svanenmärkta tvättmaskiner och miljömärkning. Vi reder ut begrepp som energiklass, tvätteffekt, vattenförbrukning, tvättkapacitet, ljudnivå, centrifugeringseffekt och skalan A-G. Ta också del av Energimyndighetens tips för hållbar energianvändning.

Vad kostar en tvättmaskin?

Tvättmaskiner och torktumlare kan variera väldigt i pris, beroende på vilken tillverkare de kommer ifrån, hur stora de är och vilken kapacitet de har. Har du ett mindre badrum kan en tvättmaskin med integrerad torktumlare vara ett alternativ. Då behöver du enbart en maskin vilket sparar plats i badrummet. Här får du exempel på priser för några vanliga tvättmaskiner och torktumlare.

Sköljmedel – det här behöver du veta
sköljmedel

Sköljmedel – det här behöver du veta

Det finns både för- och nackdelar med att använda sköljmedel. Och hur miljöfarligt är det egentligen? Här reder vi ut vad som gäller!

Fem misstag du gör med tvätten!

Fem misstag du gör med tvätten!

Okej, att tvätta är inte det roligaste och det får gärna gå fort när man väl gör det. Men det betyder inte att du behöver slarva för det! Här är vanliga misstag de flesta gör när de tvättar.

Spara energi i badet

Spara energi i badet

Badrummet är en känd energislukare, men nu dyker det upp allt fler smarta lösningar som tar hänsyn till både plånboken och miljön.

Nio önskedrömmar för badrummet

Nio önskedrömmar för badrummet

Det är helt hopplöst! Man vill alltid, alltid göra om där hemma. Kolla bara in årets nyheter för badrummet. Vill ha!

Sätt färg på badrummet

Sätt färg på badrummet

Oftast är det accessoarerna som får sätta färg på badrummet. Men det finns även badkar, tvättställ och wc med snygga och fräcka färger.

Designad badrumsserie för hela badrummet!
Annons från Hafa

Designad badrumsserie för hela badrummet!

Hafa Lime är en komplett serie för hela badrummet med möbel, badkar, blandare, handdukstork och duschset designad av Jordens Arkitekter.  Det moderna formspråket, detaljerna och de spännande kontrasterna i färgerna skapar en helhet som är viktig för känslan i hela badrummet.

Tvätt och vett!
tvättmaskin

Tvätt och vett!

Energisnåla och mycket bra tvättförmåga. Men sköljningen är ofta dålig. Så är läget på tvättmaskinfronten idag.