Lös vårt sudoku här!

Kan du lista ut vilken siffra som ska hamna i vilken ruta? Sudoku är spelet som testar din förmåga att se logiska mönster. Perfekt för att hålla hjärncellerna igång när du har en stund över! Här kan du lösa ett nytt sudoku varje dag! 

Vår sudoku finns i tre olika svårighetsgrader. Välj den som passar dig bäst genom att klicka här nedanför.

Det logiska sifferpusslet sudoku går ut på att siffrorna 1–9 enbart ska placeras ut varsin gång i en ”låda” med 3 x 3 rutor, och bara en gång på en samma rad, i både lodrät och vågrät riktning. Den klassiska versionen av sudoku består av 9 lådor och har minst 17 siffror utplacerade från början som ger ledtrådar till lösningen på pusslet. Det finns bara en rätt lösning på varje spel – testa här om du kan klura ut den! 

Sudoku finns i flera olika svårighetsgrader, vilket också har gjort att så många människor älskar det världen över. Och ju mer man tränar desto svårare spel vågar man ge sig på! 

Har du löst dagens sudoku och är sugen på fler spel? Prova gärna dagens korsord och sökord också här på vår sajt. De testar dina ordkunskaper och ger en stunds trevlig avkoppling! Du ser även fler spel vi erbjuder längre ner på den här sidan.

Sudokuns historia

Sifferpussel i sudoku-format uppfanns i USA i slutet av 1970-talet men blev ingen omedelbar hit. När spelet däremot lanserades i Japan under 1980-talet blev det desto mer populärt och fick namnet sū doku som betyder ”ensam siffra”. Det var dock först efter att nya zeeländaren Wayne Gould utvecklade ett datorprogram som kunde generera och massproducera nya sudokun som spelet fick ett globalt genomslag i början av 2000-talet. 

Sugen på att spela något annat?

Korsord – Testa din allmänbildning och ordkunskap!

Sökord – Hitta orden i bokstavskaoset!

Word! – Gissa dagens ord!

Memory – Utmana ditt minne!