Badrum

Renovera och bygga badrum

Ska du bygga eller renovera ditt badrum och söker information om såväl regler för våtrum till inspiration för badrumsinredning samt expertråd för hur du kan säkra badrummet mot fukt? Här samlar vi alla guider du behöver – från hur du installerar en ny toalettstol till hur du ska tänka när du inreder badrummet. Helt enkelt allt du behöver veta för att få ett både snyggt och funktionellt badrum, oavsett om du bara ska renovera din lilla gästtoalett eller om du drömmer om ett stort och lyxigt badrum.

Läs mer

Kanske ska du förverkliga din dröm om att bygga en bastu och söker en handfast guide till hur du bygger en egen bastu hemma, eller hur du ska tänka när du vill köpa en bastustuga till trädgården. Här hittar du alla tips och råd.

Badrumsinspiration och inredning

Här hittar du dessutom mängder med badrumsinspiration och tips kring badrumsinredning: allt från hur du ska tänka när du ska köpa badkar, till vilka olika trender och modeller det finns på marknaden – från lyxiga eller prisvärda bubbelbadkar till klassiska badkar med lejontassar. Här får du också information och råd när du ska köpa en ny blandare, dusch eller tvättställ – och hur du installerar dem på ett säkert sätt för att förhindra vattenskador.

Sätta kakel och klinker

Läs våra steg-för-steg guider för dig som själv vill sätta kakel, klinkers eller mosaik i badrummet både enkelt och säkert. Ta del av nya och roliga kakeltrender, från stilrent och klassiskt kakel till natursten eller trendigt mönstrat – som marockanska kakelplattor.  Här finns även experternas råd kring hur du sätter golv och väggar i ditt badrum, som vilket lut golvet bör ha i ett våtrum.

Badrumsbelysning och badrumsel

Funderar du över belysning i badrummet? Inspireras av olika lösningar och få expertråd kring hur du kan ljussätta ditt badrum, samt hur du ska tänka när du ska välja lampa – kanske vill du ha infällda spotlights i taket, en sminkspegel med bra belysning eller kanske en fin kristallkrona. Läs också om vad du ska tänka på när du ska installera golvvärme och vilka golvvärmesystem det finns att välja bland.

Tvättstuga och vitvaror till badrum

Här finns även råd, inspiration och inredningstips för dig som ska renovera din tvättstuga, eller bara vill ge den ett lyft med allt från praktisk förvaring till nya, smarta vitvaror. Här samlar vi bland annat de senaste testerna av vitvaror som tvättmaskiner och torktumlare till badrummet.

Tvätta rätt och få kläderna att hålla längre – 6 smarta tips

Tvätta rätt och få kläderna att hålla längre – 6 smarta tips

Trött på slit och släng? Genom att förbättra dina tvättvanor kan du behålla kläderna du gillar längre, och bli snällare mot miljö och plånbok. Så här undviker du att plaggen krymper och tappar färg.

Listiga tvättknepen som alla borde testa
tvättknep

Listiga tvättknepen som alla borde testa

Tvättstugan är kanske inte svenskarnas favoritrum, såvida man inte älskar att tvätta såklart. Med smarta knep går dina ”måsten” lite smidigare. Vi i Villa listar tipsen.

Borra i badrummet?
borra i badrum

Borra i badrummet?

En läsare vill sätta upp en badrumshylla men är orolig för vattenskador. Hur borrar man i badrummet på rätt sätt? Läs expertens svar.

Så dyr är en vattenskada
Undvik en dyr vattenskada

Så dyr är en vattenskada

Det inträffar över 100 000 vattenskador i bostäder varje år, och oftast uppstår de i badrum och kök. Så här mycket kan det kosta om du har oturen att drabbas.

Går det att bygga bastun energismart?
energismart bastu

Går det att bygga bastun energismart?

En läsare ska bygga bastu och undrar vad man ska tänka på för att göra den så energismart som möjligt. Experten ger svar.

Så får du ökad komfort i stugan eller fritidshuset!
ANNONS FRÅN SUNWIND

Så får du ökad komfort i stugan eller fritidshuset!

Tidigare har många upplevt det svårt att uppnå samma komfort som hemma. Men det finns sätt att få en toalett i stugan, utan att ha vatten eller avlopp!

Lutning på avloppsrör – det här gäller
Avlopp dusch

Lutning på avloppsrör – det här gäller

Avlopp är något man inte reflekterar över förrän det blir stopp i det. Här går vi igenom allt om den viktiga lutningen på avloppsrören.