Dörrar

Att köpa och byta dörr

När du ska köpa en ny dörr, oavsett om det är en ytterdörr eller bara nya innerdörrar, finns det mycket att tänka på. En ny ytterdörr kan ge hela ditt hus ett lyft och det gäller att välja rätt dörr som passar ditt hus stil. Här får du veta allt du undrar om kring att välja, köpa och även byta dörrar själv.

Läs mer

Kanske undrar du vad det innebär med lågt U-värde för en dörr, och varför man ska leta efter det? Eller så undrar du hur du kan förlänga dörrens livlängd, eller hur du genom att byta till glasdörrar kan släppa in mer ljus i huset. Här finns också allt om smarta lås för en säker ytterdörr, eller tips kring tak över dörren.

Ny ytterdörr

Husets entré betyder mycket för första intrycket. En snygg dörr bidrar till en fin entré och den nya dörren bör förstärka och samspela med husets karaktär. Här samlar vi våra bästa tips för dig som ska köpa ny ytterdörr och undrar om allt från vilka material som är bra, eller vilken typ av dörr som passar ditt hus. Att byta ytterdörr kan också vara ett bra sätt att spara energi, då nya dörrar ofta är tätare än äldre.

Kanske vill du inspireras av olika typer av stilar på dörrar? Du letar kanske efter en klassisk ytterdörr som passar ditt hus som går i äldre stil, eller så vill du själv rita och specialbeställa en modern dörr, eller kanske rent av beställa en kopia av originaldörren – nytillverkad men i gammal stil? Här finns alla våra tips kring ytterdörrar!

Nya innerdörrar

Fräscha upp ditt hem genom att byta ut dina gamla innerdörrar! Det är enkelt att göra själv om man bara har en smart guide till hur man gör. Vi ger dig alla tips du behöver när du ska köpa nya innerdörrar – som hur du ska tänka när du vill byta en äldre innerdörr med gammal standard, eller hur du kan fixera karm med träkilar, eller hur du kan täta utrymmet mellan karm och vägg.

Här finns också allt om olika typer av innerdörrar, med eller utan speglar, trädörrar, dörrar med glas och mycket mer. Kanske vill du inte byta ut hela dörren utan bara fräscha upp dina gamla innerdörrar med nya dörrhandtag – bara det kan ge ett rejält lyft!

Släpp in ljus med glasdörr

Om du vill släppa in mer ljus i ditt hem kan det vara ett alternativ att byta ut din altandörr till en glasdörr. På det sättet gör du inte bara att rummet känns större, utan också ljusare. Att välja en ytterdörr med glasfönster är också ett knep för att få hallen att kännas ljusare. Här finns alla våra knep, expertråd och information om alla typer av dörrar.