Dörrar

Att köpa och byta dörr

När du ska köpa en ny dörr, oavsett om det är en ytterdörr eller bara nya innerdörrar, finns det mycket att tänka på. En ny ytterdörr kan ge hela ditt hus ett lyft och det gäller att välja rätt dörr som passar ditt hus stil. Här får du veta allt du undrar om kring att välja, köpa och även byta dörrar själv.

Läs mer

Kanske undrar du vad det innebär med lågt U-värde för en dörr, och varför man ska leta efter det? Eller så undrar du hur du kan förlänga dörrens livlängd, eller hur du genom att byta till glasdörrar kan släppa in mer ljus i huset. Här finns också allt om smarta lås för en säker ytterdörr, eller tips kring tak över dörren.

Ny ytterdörr

Husets entré betyder mycket för första intrycket. En snygg dörr bidrar till en fin entré och den bör förstärka och samspela med husets karaktär. Här samlar vi våra bästa tips för dig som ska köpa ny ytterdörr och undrar om allt från vilka material som är bra, eller vilken typ av dörr som passar ditt hus. Att byta ytterdörr kan också vara ett bra sätt att spara energi, då nya dörrar ofta är tätare än äldre.

Kanske vill du inspireras av olika typer av stilar på dörrar? Du letar kanske efter en klassisk ytterdörr som passar ditt hus som går i äldre stil, eller så vill du själv rita och specialbeställa en modern dörr, eller kanske rent av beställa en kopia av originaldörren – nytillverkad men i gammal stil? Här finns alla våra tips kring ytterdörrar!

Nya innerdörrar

Fräscha upp ditt hem genom att byta ut dina gamla innerdörrar! Det är enkelt att göra själv om man bara har en smart guide till hur man gör. Vi ger dig alla tips du behöver när du ska köpa nya innerdörrar – som hur du ska tänka när du vill byta en äldre innerdörr med gammal standard, eller hur du kan fixera karm med träkilar, eller hur du kan täta utrymmet mellan karm och vägg.

Här finns också allt om olika typer av innerdörrar, med eller utan speglar, trädörrar, dörrar med glas och mycket mer. Kanske vill du inte byta ut hela dörren utan bara fräscha upp dina gamla innerdörrar med nya dörrhandtag – bara det kan ge ett rejält lyft!

Släpp in ljus med glasdörr

Om du vill släppa in mer ljus i ditt hem kan det vara ett alternativ att byta ut din altandörr till en glasdörr. På det sättet gör du inte bara att rummet känns större, utan också ljusare. Att välja en ytterdörr med glasfönster är också ett knep för att få hallen att kännas ljusare. Här finns alla våra knep, expertråd och information om alla typer av dörrar.

Energispara långsiktigt – så gör du
ANNONS FRÅN VETRI

Energispara långsiktigt – så gör du

Elpriserna är som bekant höga och utvecklingen av prisläget ovisst vilket kan skapa oro. Här är tips på energieffektiva åtgärder du kan utföra i ditt hem!

Släpp in ljuset med en glasdörr

Släpp in ljuset med en glasdörr

Byt ut ett fönster mot en glasdörr – eller satsa på en hel vägg – och få mer av ljus, utsikt och rymd. Det här behöver du tänka på.

Välj rätt ytterdörr

Välj rätt ytterdörr

Ytterdörren är förmodligen en av de viktigaste beståndsdelarna i ett hem, oavsett om du bor i villa, radhus, sommarhus eller lägenhet. Den håller oönskade gäster borta, ger ett tillfälligt skydd vid brand och ser till att ditt boende är värme- och ljudisolerat. Men hur väljer man rätt ytterdörr?

Dags att köpa ytterdörr?

Dags att köpa ytterdörr?

U-värde, utseende och specialegenskaper – Vi i Villa vet vad du ska tänka på när det är dags att köpa ny ytterdörr!

Så väljer du en snygg och trygg ytterdörr

Så väljer du en snygg och trygg ytterdörr

Klassisk, färgglad eller modern dörr – oavsett vad du väljer ska din ytterdörr klara väder och vind, helst förhindra inbrottsförsök och dessutom vara en prydnad för huset. Peter Bratt, byggskadeexpert, svarar på 9 frågor om ytterdörrar. 

Har koll på dörrlåset – hur tänkte ni?

Har koll på dörrlåset – hur tänkte ni?

Nu behöver du inte längre fundera på om du låste ytterdörren eller inte. Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos är uppfinnarna till IntroKey som hjälper dig att minnas.

Snygga dörrhandtag

Snygga dörrhandtag

Med ett nytt handtag kan hela rummet få ett lyft. Här är några nyheter för innerdörrar.

Gör snygg entré med ny dörr!

Gör snygg entré med ny dörr!

Glad. Traditionell. Elegant. Ytterdörren avslöjar karaktären på dig och ditt hus – mer än du tror! Vi har träffat några stolta husägare som berättar hur de valt just sin dörr. Dessutom guidar vi dig rätt i dörrvalet.

Så väljer du rätta dörren

Så väljer du rätta dörren

Entrén är husets ansikte. Och med en ny dörr kan du verkligen ändra husets utseende. Vi visar hur du väljer rätt och vad du måste tänka på vid köp och installation av en ny dörr.