Har koll på dörrlåset – hur tänkte ni?

Nu behöver du inte längre fundera på om du låste ytterdörren eller inte. Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos är uppfinnarna till IntroKey som hjälper dig att minnas.


IntroKey är en produkt som hjälper dig minnas om dörren är låst och består av ett silikonhölje, en lampa och en timer som träs över valfri nyckel. När du låser dörren trycks en lampa i höljet igång. Lampan lyser sedan i 15 minuter, så när du sitter i bilen eller bussen på väg hemifrån och undrar om du låste dörren är det bara att kolla på nyckelknippan.

I vilket sammanhang kom ni på produkten?

– Vi ville hitta en enkel lösning på ett stressigt vardagsproblem. Genom Ung Företagsamhet, som är som ett ämne i skolan, fick vi möjlighet att samla våra kunskaper och utveckla Memory Key som nu är vårt företag.

Hur kom ni på att detta var den bästa lösningen?

– Det finns konkurrenter, men de flesta har ett system som måste installeras lika omfattande som ett larmsystem. Vi ville göra något smart och enkelt.

Vad kommer IntroKey betyda för villaägare?

– Vi ser det som en billig försäkring. Vi håller även på att utveckla en app där du ser om dörren är låst eller om någon är hemma. IntroKey saluförs via MemoryKey UF och kan köpas på:

www.facebook.com/MemoryKeyUf

Fredrik Waldau, Sophie Rey och Annicka Roos

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar