Pool

Köpa pool eller spabad

Är du sugen på att skaffa en pool eller ett spabad? Allt fler villaägare väljer att förverkliga den dröm som förr kändes så avlägsen. Vi berättar för dig vad du ska tänka på när du ska välja och köpa pool. Vi ger dig också tips och råd kring underhåll och rengöring. Du hittar också massor av inspiration till ditt poolbygge.

Läs mer

Markpool eller ovanjordspool?

Är du osäker på vad som är fördelarna med en markpool respektive ovanmarkspool? Vilken är enklast och billigast att bygga, och krävs det bygglov? Hur ska grunden göras? Om du inte har en plan tomt kanske du undrar om det ens är möjligt att bygga en över huvud taget. Du hittar alla svaren här.

Storlek och form på poolen

Funderar du över vilken form du ska välja på din pool? Alternativen är flera, men vad passar bäst till din trädgård: en rektangulär, oval, rund eller kanske åttkantig? Finns det bra poolöverdrag för pooler i lite mer udda former? Och hur stor ska poolen vara? De estetiska valen är många. Vi guidar dig därför genom ditt beslut.

Valen av material är också viktiga. Ska du använda en så kallad liner som tätskikt, eller lyxar du till det med kakel eller mosaik?

Har du nyss bestämt dig och vill vara klar med poolbygget så snart som möjligt? Vi visar hur du kan bygga en pool på 30 dagar!

Underhåll och rengöring av poolen

Kanske undrar du hur viktigt det egentligen är med ett dräneringssystem till poolen, eller var ett reningsverk bäst placeras? Du kanske vill veta om det verkligen är nödvändigt med uppvärmning av poolen, och i sådana fall – vilket alternativ är bäst? Vad som är en lämplig pooltemperatur är också något vissa undrar över. Vi ger dig svar på dina frågor.

Vi ger dig också tips och råd om hur du rengör din pool och vilka verktyg och medel som är nödvändiga.

Kanske är du osäker på vad du ska göra med poolen när säsongen är över och vintern väntar runt hörnet. Vi berättar vad du behöver göra för att skydda poolen och alla tillbehör på vintern.

Spabad eller badtunna

Det kanske inte är en swimmingpool du är ute efter, utan ett värmande utomhusbad för hela året? Spabad utomhus är då ett alternativ som blir allt mer vanligt. Här kan du läsa om vad du behöver veta om bubbelpool för utomhusbruk. Om du är ute efter att köpa en badtunna istället så ger vi dig tips på bra modeller.

En pool för dig som bara vill ha det bästa
ANNONS FRÅN ELLIPS POOL

En pool för dig som bara vill ha det bästa

Uppfyll dina drömmar om den perfekta poolupplevelsen redan i sommar. Niveko håller positionen som världens främsta pooltillverkare och det är inte att undra på; varje leverans är unik och modellerna skräddarsys med en oöverträffad detaljfinish.
– Niveko är pooler för de som vill ha det absolut bästa, säger Marcus Westerlund, marknadsansvarig hos Ellips Pool.

4 smarta val för en energisnål pool
ANNONS FRÅN POOLGIGANTEN
energisnål pool

4 smarta val för en energisnål pool

Går det att skaffa pool utan att elkostnaderna skenar? Javisst! Här är fyra smarta tips som sparar energi och gör pooldrömmen möjlig.

Elsmart spabad?

Elsmart spabad?

Hur använder man spabad mest effektivt för att inte dra el i onödan? Experten svarar!

Så förverkligar du drömmen om en pool!

Så förverkligar du drömmen om en pool!

Hemmasemester de luxe! Morgondopp i pool och skönt kvällshäng med grannarna. Vi frågade poolexperterna om bästa vägen till pool! 

Snyggt runt poolen – vilket material passar dig?
ANNONS FRÅN ALLT I STEN
pool

Snyggt runt poolen – vilket material passar dig?

Det finns många fina material att välja mellan till poolområdet. Här är fyra populära alternativ – vilken blir din favorit?