Förläng utesäsongen med ett smart poolhus!

Låt ditt poolområde förvandlas till ett lyxigt lounge-häng. Bygg ett poolhus med plats för både avkoppling och umgänge.
poolhus

Som ett vackert smycke ligger poolen i din trädgård. Inget kan vara bättre en varm sommardag än att ta ett dopp i sin egna sköna pool. Men vill du utnyttja din pool ännu mer, både tidigare på sommaren och längre in på hösten, så är det väl värt att investera i ett eget poolhus.

Extra gäststuga

Här kan du slappa mellan simturerna, ta en dusch, njuta av en fika eller kanske bjuda hem grannar på kvällsmingel med dopp? Ett poolhus förlänger säsongen, och lägger du ner lite extra tid och pengar kan poolhuset också fungera som gäststuga, extra matplats eller varför inte bygga in en bastu? Poolhuset kan helt enkelt bli just det där lilla extra som förvandlar din trädgård till ett riktigt njutarrum. 

Bra med kök i poolhuset

Bara att få njuta av ett relaxrum efter doppet är värt mycket. Istället för att springa med blöta fötter in till huset för att klä om, har du allt på nära håll. Med ett kök i poolhuset, kan du tillbringa hela dagen vid poolen för att sedan enkelt laga middag på plats.

Yoga? Hemmagym? Tonårshäng? Bara fantasin sätter begränsningarna för vilka funktioner ditt poolhus kan ha.

Det finns såklart mängder av modeller att välja mellan, men tack vare de nya attefallsreglerna är det idag enkelt att börja bygga. Byggarean får numera uppgå till maximalt 30 kvadratmeter utan bygglov (om huset byggs 4,5 meter från tomtgräns, annars krävs tillstånd från grannen).

poolhus
En poolhusmodell från Modulhus. Foto: Modulhus.se

Öppen långsida

Många väljer ett poolhus med öppningsbar långsida som bjuder in till både avkoppling och umgänge. På kvällen, när det börjar bli kyligare, kan dörrarna dras igen, och du kan kura skymning medan mörkret faller. Riktigt tjusigt kan poolhuset bli om du bygger det i samma stil som resten av huset. Det ser väldigt genomtänkt och harmoniskt ut.

Hur stort ska poolhuset vara? Ja, återigen får du fundera vilka funktioner du vill ha i huset. Plats för en liten sitthörna eller stort middagsbord? Dusch eller en hel relaxavdelning?

Det kan även vara smart att bygga in poolvärmepumpen i huset för att dölja maskineriet.

Läs också: Stor poolguide – vi guidar dig rätt

Isolera poolhuset

Väljer du ett poolhus med loft, så får du ytterligare några kvadratmeter att disponera, som sovloft eller extra förvaringsutrymme.

Riktig lyxigt blir det om poolhuset får golvvärme. Då kan du utnyttja det även vintertid, med rätt isolering. Att sitta i ett poolhus med en god bok medan snön faller – det är ingen dum känsla!

Har du dessutom en egen bastu i poolhuset blir det en verklig oas året om.

Detaljerna som gör poolhuset

  • Belysning. Planera in fasadbelysning. Ett upplyst poolhus en sen sommarkväll är väldigt vackert.
  • Högtalare. Inbyggd musikanläggning skapar extra lyxkänsla.
  • Luftkonditionering. Kanske inte ett måste, men riktigt heta sommardagar är det en skön känsla.
  • Relax-möbler. Stora generösa stolar och massor av kuddar får både dig och gästerna att känna sig avslappnade.

Läs också: Plats för plask! Här är poolhänget vi älskar

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar