Säkerhet

Säkerhet i villa

Undrar du hur man på bästa sätt kan säkra sitt hem mot allt från brand till olyckor och inbrott? Här samlar vi experternas råd och guider till hur du på olika sätt kan öka säkerheten i ditt hem – från tips för att undvika brand i hemmet, inbrottskydd, vilka dolda faror det finns samt hur du ska tänka när du ska köpa och installera larm – och information om vilka försäkringar du bör ha i ditt hus.

Läs mer

Säkra hemmet mot brand

Här finns allt du behöver veta för att så långt som möjligt skydda ditt hem mot bränder. Visste du till exempel att hälften av alla köksbränder startar vid spisen? Vi ger dig tipsen för att säkra hemmet mot brand och listar farorna du bör ha koll på. Här finns också tips på allt från varför det är bra att installera spisvakt och hur du gör, samt hur du kan elda för att eldstaden inte ska överhettas.

Vi ger dig också en handfast guide till hur du på ett enkelt sätt kan brandöva hemma med barnen – något som många faktiskt glömmer, trots att man ofta brandövar på jobbet och i skolan. Många gånger startar dock branden hemma, och då är det viktigt att alla, särskilt barnen, vet hur man går tillväga. Vi ger dig tipsen för att skapa en utrymningsplan och hjälper dig att lära barnen agera vid en brand – och då menar vi inte bara ramsan ”Rädda, larma, släck” – utan även hur barnen ska ta sig ut och vad som är viktigt att veta.

Säkra ditt hem mot inbrott

Vem vill inte skydda huset mot inbrott så gott det går? Men det är inte alltid enkelt att veta hur man ska göra för att höja säkerheten i huset. Vi listar de bästa tipsen för att förhindra inbrott i hemmet. Från prylarna som gör ditt hus säkrare till tips om larm i din bostad.

Att installera ett larm är ett sätt att avskräcka tjuvar från att göra inbrott i ditt hus. Bara skyltar och klistermärken på fönster och dörrar brukar hålla många tjuvar borta, men det är också viktigt att ha ett bra larm som passar dig. Vi guidar dig kring olika typer av larm, från trådlöst larm till information om GSM-larm via mobiltelefonen. Vi går också igenom vad det innebär med godkänt larm, hur man kan installera larm och vilka aktörer det finns på marknaden. Och förstås – vad kostar det att ha larm hemma?

Barnsäkra hemmet

Kanske undrar du hur man barnsäkrar hemmet för att undvika alla möjliga olyckor? Våra experter listar de ”fällor” som finns hemma och ger dig tips för att säkra allt från köket, med tippskydd och hällskydd för spisen, som trappor, fönster, dörrar, skåp, vassa kanter, sladdar och eluttag – allt för ett barnsäkert hem där risken för olyckor är minimerad.

Se upp för telefonbedragarna – här är deras sluga metoder
bedragarna

Se upp för telefonbedragarna – här är deras sluga metoder

De skrämmer upp äldre och framstår som räddare i nöden – för att sedan blåsa dem på sparpengar och pension. Reportern Diamant Salihu har träffat de kriminella ligorna som bedrar via telefon. Så här svindlar de till sig stora belopp.

Så länge håller en brandsläckare
brandsläckare

Så länge håller en brandsläckare

En brandsläckare hemma kan rädda både liv och hem. Men visste du att brandsläckare också är en ”färskvara” – och både behöver underhåll och har ett bäst före-datum.

Brandöva hemma – särskilt viktigt för barnfamiljer

Brandöva hemma – särskilt viktigt för barnfamiljer

Över hälften av husägarna har aldrig brandövat hemma, visar en ny undersökning. Men för barnfamiljer är det extra viktigt, eftersom barn kan bli rädda och gömma sig när larmet går. Så här genomför ni en brandövning.

Varning för gamla leksaker – så undviker du faror för barnen
begagnade leksaker

Varning för gamla leksaker – så undviker du faror för barnen

Att köpa begagnat är hållbart, men ibland bör man se upp. Gamla leksaker kan i vissa fall vara farliga för barnen. Här listar vi viktiga kom ihåg för dig som vill köpa leksaker second hand eller har sparat gamla favoritprylar från barndomen.

Tillåtet att kameraövervaka?
kamerabevakning

Tillåtet att kameraövervaka?

Är det fritt fram att filma tomten? Det undrar en läsare som vill sätta upp kamerabevakning. Läs expertsvaret här!

De viktigaste komponenterna för att säkerställa ett tryggt hem  
Annons från Verisure.se

De viktigaste komponenterna för att säkerställa ett tryggt hem  

I dagens samhälle är säkerheten i våra hem viktigare än någonsin. Med växande oro för inbrott och stöld är det avgörande att vi vidtar åtgärder för att skydda våra värdesaker och ännu viktigare, våra familjer och vårt privatliv. Hemlarm och säkerhetssystem kan erbjuda den trygghet vi söker genom att hjälpa oss att förebygga och avskräcka…

Förebygga inbrott i huset – här är bästa metoden

Förebygga inbrott i huset – här är bästa metoden

Orolig för inbrott? Så här kan du agera för att minska risken för att bli drabbad och skydda ditt hus.
– Det är lika mycket inbrott i hus med larm som i hus utan, säger Lina Nilsson på Stöldskyddsföreningen.

På med reflexen – dags att rädda liv
reflex

På med reflexen – dags att rädda liv

Visste du att de flesta trafikolyckor där gående drabbas sker under vintermånaderna i tätbebyggda områden med god belysning? Något som därför bör vara en självklarhet nu när mörkret sköljer över oss är reflexen. Den ack så lilla men viktiga prylen förhindrar många olyckor.
Häng med så räddar vi liv – tillsammans!

Kemikalielistornas vitala roll på arbetsplatsen
Annons för Ecoonline.com

Kemikalielistornas vitala roll på arbetsplatsen

Kemiska ämnen finns överallt i olika industrier och spelar en viktig roll i tillverkning, forskning och otaliga andra operationer. Men de kan också utgöra betydande risker om de inte hanteras med försiktighet. För att säkerställa en säker arbetsmiljö, förebygga olyckor och följa säkerhetsföreskrifter är det ytterst viktigt att upprätthålla omfattande kemikalielistor.

Hund- och kattägare dåliga på att sätta reflex på sitt husdjur
husdjur med reflex

Hund- och kattägare dåliga på att sätta reflex på sitt husdjur

Orolig för att ditt husdjur ska bli påkörd i vintermörkret? En reflex är ett enkelt sätt att göra din katt eller hund mer synlig – ändå uppger en förkrossande majoritet av kattägarna att deras älskling inte bär reflex.