Inredning

Inredning och inspiration

Letar du efter inspiration för inredning eller en guide till hur du inreder sovrum, vardagsrum, kök, barnrum eller kanske den alltid lika svårmöblerade hallen? Här samlar vi inredningstips för hemmets alla rum – allt från hur du får sovrummet eller vardagsrummet att bli både mysigt och snyggt till hur du fixar smart förvaring till alla skor och ytterkläder i hallen. Här finns också mängder med barnrumsinspiration som roliga idéer, nya barnrumstapeter, spännande förvaringslösningar och mängder andra bra experttips för rum till såväl bebis som tonåring.

Läs mer

Förnya med tapet eller målning

Ta del av proffsens tips när du ska måla om väggarna hemma – här finns checklistorna med allt du ska tänka på och knep som gör att du lyckas med både målning och tapetsering. Kanske söker du en guide till hur du snabbt och smidigt får bort vävtapet, råd kring att göra underarbetet innan du ska tapetsera eller bara ren tapetinspiration. Här hittar du dessutom roliga idéer och handfasta tips för dig som vill måla eller renovera möbler.

Slipa upp eller lägga golv

Att lägga nytt golv eller slipa upp ett slitet trägolv är något som kan förändra ett helt rum, och har man bara en bra guide att gå efter är det faktiskt inte så svårt att göra jobbet själv. Vi listar allt du behöver veta för att lägga in ditt nya golv, oavsett om du ska lägga ett klickgolv direkt på ditt gamla, eller riva ut det gamla golvet och lägga ny parkett.

Ljussätt ditt hem rätt

Här hittar du också allt om att välja rätt belysning till ditt hem, vilket är något av det viktigaste när det kommer till inredning. Lär dig allt om hur du ska tänka när du vill ljussätta såväl kök som vardagsrum, badrum och sovrum: från allmänbelysning till funktionsbelysning som arbetslampor till dekorativ mysbelysning för att skapa den rätta stämningen i ett rum. Här får du även inspiration kring nya lampor för alla rum. Här samlar vi också allt du behöver veta när du ska köpa ny soffa eller säng, eller bara vill få härlig inredningsinspiration, som hur du enkelt bygger en egen sänggavel eller förnyar trappan.

Praktisk och snygg förvaring

Passa också på att låta dig inspireras av mängder med smarta idéer för bra förvaring hemma. Kanske ska du köpa nya förvaringsmöbler som en byrå eller hallmöbel, eller så ska du bygga en stor garderob i sovrummet och söker inspiration kring fina garderobslösningar. Här hittar du även instruktioner till hur du bygger en smart köksvägg eller en hyllvägg av lådor – kort och gott allt som har med smart och snygg förvaring att göra.

Framtidens automatiserade bostäder – detta kan vi förvänta oss
ANNONSSAMARBETE MED VIDEOSLOTS

Framtidens automatiserade bostäder – detta kan vi förvänta oss

Att allt fler processer blir automatiserade i dagens samhälle råder inget tvivel om. Från att vi kan sätta i gång dammsugaren med mobilen, till att installera smarta gardiner som kan tidsinställas för när de ska rullas ned. Men framtidens bostäder stannar inte enbart vid de självgående prylarna. Framtidens villor och lägenheter är tänkta att vara mer än enbart ett boende.
Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm – så här ser det ut!
ikea cityvaruhus Gallerian

Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm – så här ser det ut!

Här kommer en glad nyhet för alla stockholmare som tycker att det varit krångligt att ta sig långt från stan för att handla på Ikea – nu har de öppnat ett varuhus mitt i city! Vi i Villa var på invigningen för att spana in den nya butiken i Gallerian!
Smarta hem allt vanligare – så gör du för att digitalisera din villa
ANNONSSAMARBETE MED GOPLAY

Smarta hem allt vanligare – så gör du för att digitalisera din villa

Digitaliseringen har utan tvekat förenklat vår vardag. Allt fler väljer att installera smarta prylar i sitt hem, vilket gör att man kan styra allt från belysning till gräsklippare enbart med hjälp av sin egen röst. Men hur gör man egentligen för att komma i gång?
Är din dalahäst guld värd?
dalahäst

Är din dalahäst guld värd?

I många hem finns en dalahäst. Hos en del står den framme, andra låter den samla damm i skåpet.
Men plocka fram den och kolla ordentligt – de går nämligen upp i pris och har blivit trendiga igen.
Ulrica Hydman Vallien: 20 klassiker – vad är de värda idag?
ulrica hydman vallien

Ulrica Hydman Vallien: 20 klassiker – vad är de värda idag?

Ulrica Hydman Vallien är en av våra mest folkkära och färgstarka konstnärer. Hennes formgivning av glas, keramik och textil finns i otaliga svenska hem. Så mycket är hennes vackra designföremål värda idag!
Nya dofter från Ikea!
ikea doftljus

Nya dofter från Ikea!

Nu lanserar Ikea en ny serie doftljus för hemmet. Nyfiken på vilka dofterna är? Läs här!
6 blommande balkonger
Balkonger

6 blommande balkonger

Blommor, humlor och en härlig bok i solen! På sommarhalvåret finns det knappt något roligare än att fixa ordning sin balkong. Här visar vi sex smarta och fina lösningar på hur du kan inreda din lilla uteplats!