Inredning

Inredning och inspiration

Letar du efter inspiration för inredning eller en guide till hur du inreder sovrum, vardagsrum, kök, barnrum eller kanske den alltid lika svårmöblerade hallen? Här samlar vi inredningstips för hemmets alla rum – allt från hur du får sovrummet eller vardagsrummet att bli både mysigt och snyggt till hur du fixar smart förvaring till alla skor och ytterkläder i hallen. Här finns också mängder med barnrumsinspiration som roliga idéer, nya barnrumstapeter, spännande förvaringslösningar och mängder andra bra experttips för rum till såväl bebis som tonåring.

Läs mer

Förnya med tapet eller målning

Ta del av proffsens tips när du ska måla om väggarna hemma – här finns checklistorna med allt du ska tänka på och knep som gör att du lyckas med både målning och tapetsering. Kanske söker du en guide till hur du snabbt och smidigt får bort vävtapet, råd kring att göra underarbetet innan du ska tapetsera eller bara ren tapetinspiration. Här hittar du dessutom roliga idéer och handfasta tips för dig som vill måla eller renovera möbler.

Slipa upp eller lägga golv

Att lägga nytt golv eller slipa upp ett slitet trägolv är något som kan förändra ett helt rum, och har man bara en bra guide att gå efter är det faktiskt inte så svårt att göra jobbet själv. Vi listar allt du behöver veta för att lägga in ditt nya golv, oavsett om du ska lägga ett klickgolv direkt på ditt gamla, eller riva ut det gamla golvet och lägga ny parkett.

Ljussätt ditt hem rätt

Här hittar du också allt om att välja rätt belysning till ditt hem, vilket är något av det viktigaste när det kommer till inredning. Lär dig allt om hur du ska tänka när du vill ljussätta såväl kök som vardagsrum, badrum och sovrum: från allmänbelysning till funktionsbelysning som arbetslampor till dekorativ mysbelysning för att skapa den rätta stämningen i ett rum. Här får du även inspiration kring nya lampor för alla rum. Här samlar vi också allt du behöver veta när du ska köpa ny soffa eller säng, eller bara vill få härlig inredningsinspiration, som hur du enkelt bygger en egen sänggavel eller förnyar trappan.

Praktisk och snygg förvaring

Passa också på att låta dig inspireras av mängder med smarta idéer för bra förvaring hemma. Kanske ska du köpa nya förvaringsmöbler som en byrå eller hallmöbel, eller så ska du bygga en stor garderob i sovrummet och söker inspiration kring fina garderobslösningar. Här hittar du även instruktioner till hur du bygger en smart köksvägg eller en hyllvägg av lådor – kort och gott allt som har med smart och snygg förvaring att göra.

Så mycket kan din gamla Ikeasoffa vara värd
ikea retrosoffor

Så mycket kan din gamla Ikeasoffa vara värd

Får man något för en gammal Ikeasoffa? Javisst! Allt fler går för höga summor på auktion. Här visar vi några guldkorn från 1951 fram till idag. Hittar du din egen soffa bland dyrgriparna?

Tapetsymboler – så tolkar du dem rätt
tapetsymboler

Tapetsymboler – så tolkar du dem rätt

Har du någonsin känt dig förvirrad av de små symbolerna på tapetrullarna? Du är inte ensam. Men lugn, här är en hjälpsam guide som kommer att göra det hela mycket enklare.

Så får du den bästa förvaringen i sovrummet
ANNONS FRÅN IKEA
Ikea sovrumsförvaring

Så får du den bästa förvaringen i sovrummet

Basen för ett vilsamt sovrum stavas – bra förvaring.
Som ger utrymme för allt du behöver, skapar ett bra flöde för det du använder mest och dessutom adderar en känsla av harmoni.
Här är tipsen som hjälper dig att lyckas!

Fint och pyssligt till påsk!
påskpyssel

Fint och pyssligt till påsk!

Granna färger, vackra blomster, smaskig mat och mycket godis – vi vill ha påsk med äggstra allt. Kom i stämning med kreativt ­pyssel och fina ting!

Hemma hos DIY-experten: Så enkelt förvandlar du ett rum med tapet och färg
ANNONS FRÅN RUSTA
Mia Claesson

Hemma hos DIY-experten: Så enkelt förvandlar du ett rum med tapet och färg

Mia Claessons färg- och mönsterrika hem är motsatsen till vitt och stilrent. I det mysiga parhuset utanför Stockholm delar hon med sig av sina DIY-projekt till sina följare på Instagram.
– Får jag en idé vill jag genomföra den direkt, säger hon.

Här är 7 snygga inredningstrender 2024
inredningstrender 2024

Här är 7 snygga inredningstrender 2024

En osäker omvärld gör att vi blickar bakåt och inåt – och ­försöker hitta glädjespridare i vardagen. Vi ­frågade trendspanaren Stefan Nilsson vad han tror ­kom­mer att prägla det nya året.
– 2024 är förmodligen ­fortfarande ett tufft år – men det är nu det vänder, säger han.

Marie Olsson Nylander släpper färgkollektion

Marie Olsson Nylander släpper färgkollektion

Våga mer färg! Här kan du inspireras av inredaren Marie Olsson Nylanders djärva färgkollektion, med jordnära kulörer som är fina att kombinera.

Tonade väggar: Så målar du med tekniken ombre
ombre

Tonade väggar: Så målar du med tekniken ombre

Varför välja en färg på väggen när man kan ha flera? Med den trendiga målartekniken ombre kan man skapa övergångar mellan olika färger. Så här gör du!