Inredning

Inredning och inspiration

Letar du efter inspiration för inredning eller en guide till hur du inreder sovrum, vardagsrum, kök, barnrum eller kanske den alltid lika svårmöblerade hallen? Här samlar vi inredningstips för hemmets alla rum – allt från hur du får sovrummet eller vardagsrummet att bli både mysigt och snyggt till hur du fixar smart förvaring till alla skor och ytterkläder i hallen. Här finns också mängder med barnrumsinspiration som roliga idéer, nya barnrumstapeter, spännande förvaringslösningar och mängder andra bra experttips för rum till såväl bebis som tonåring.

Läs mer

Förnya med tapet eller målning

Ta del av proffsens tips när du ska måla om väggarna hemma – här finns checklistorna med allt du ska tänka på och knep som gör att du lyckas med både målning och tapetsering. Kanske söker du en guide till hur du snabbt och smidigt får bort vävtapet, råd kring att göra underarbetet innan du ska tapetsera eller bara ren tapetinspiration. Här hittar du dessutom roliga idéer och handfasta tips för dig som vill måla eller renovera möbler.

Slipa upp eller lägga golv

Att lägga nytt golv eller slipa upp ett slitet trägolv är något som kan förändra ett helt rum, och har man bara en bra guide att gå efter är det faktiskt inte så svårt att göra jobbet själv. Vi listar allt du behöver veta för att lägga in ditt nya golv, oavsett om du ska lägga ett klickgolv direkt på ditt gamla, eller riva ut det gamla golvet och lägga ny parkett.

Ljussätt ditt hem rätt

Här hittar du också allt om att välja rätt belysning till ditt hem, vilket är något av det viktigaste när det kommer till inredning. Lär dig allt om hur du ska tänka när du vill ljussätta såväl kök som vardagsrum, badrum och sovrum: från allmänbelysning till funktionsbelysning som arbetslampor till dekorativ mysbelysning för att skapa den rätta stämningen i ett rum. Här får du även inspiration kring nya lampor för alla rum. Här samlar vi också allt du behöver veta när du ska köpa ny soffa eller säng, eller bara vill få härlig inredningsinspiration, som hur du enkelt bygger en egen sänggavel eller förnyar trappan.

Praktisk och snygg förvaring

Passa också på att låta dig inspireras av mängder med smarta idéer för bra förvaring hemma. Kanske ska du köpa nya förvaringsmöbler som en byrå eller hallmöbel, eller så ska du bygga en stor garderob i sovrummet och söker inspiration kring fina garderobslösningar. Här hittar du även instruktioner till hur du bygger en smart köksvägg eller en hyllvägg av lådor – kort och gott allt som har med smart och snygg förvaring att göra.

Inred ditt hem med blommor för en mysig atmosfär
Annons för blomstervarlden.se

Inred ditt hem med blommor för en mysig atmosfär

Att inreda sitt hem med blommor är ett fantastiskt sätt att skapa en mysig och inbjudande atmosfär. Blommor har en lugnande effekt och kan verkligen förvandla ett rum till en fridfull oas. Eller ge din trädgård det där extra som gör att det verkligen blir ett "hem". Här är några tips på hur du kan…

Boliginredning 2023: Hur du använder akustikpaneler för att skapa ditt drömhem
Annons för woodupp.se

Boliginredning 2023: Hur du använder akustikpaneler för att skapa ditt drömhem

Boliginredning har genomgått en anmärkningsvärd transformation de senaste åren, och 2023 är inget undantag. En av de mest framträdande trenderna är användningen av akustikpaneler som en del av inredningsdesignen. Men hur kan dessa paneler bidra till att göra ditt hem till en dröm? Låt oss utforska detta.

Bästa produkterna för det smarta hemmet
smarta hemmet temperatur

Bästa produkterna för det smarta hemmet

Nyfiken på det smarta hemmet, men svårt att veta var du ska börja? Det finns en uppsjö olika sätt att förenkla vardagen med hjälp av teknik, här går vi igenom några populära varianter.

Rostigt & trasigt – men guld värt!
skrot och skräp som är guld värt

Rostigt & trasigt – men guld värt!

Skadat, skitigt och undangömt på vinden – inga problem! Här guidar auktionsexperten Lotta Reberg till skrotet som gått för tusentals, ibland hundratusentals, kronor på auktion.

Bokaktuelle Stefan Ahnhem – om husbytet från helvetet
stefan ahnhem

Bokaktuelle Stefan Ahnhem – om husbytet från helvetet

Har du funderat på att byta hus någon gång?
– Bara tanken skrämmer mig, säger spänningsförfattaren Stefan Ahnhem som utforskar ämnet i sin nya roman ”Bytet”.
Här berättar han om boken och låter oss kika in i hans hem i tre olika länder.

7 vanliga inredningsmissar
Vardagsrum

7 vanliga inredningsmissar

Nakna glödlampor, pyttesmå mattor och livlösa hem. Inredaren Frida Ramstedt, som driver inredningsbloggen Trendenser, listar några vanliga möbleringsmissar och vilka knep vi kan ta till för att undvika dem.

Inredaren tipsar: 5 sätt att budgetfixa din balkong
ANNONS FRÅN RUSTA

Inredaren tipsar: 5 sätt att budgetfixa din balkong

Lapa sol, odla och umgås. Rustas inredare Cecilia Lindqvist tipsar om hur du med små medel förvandlar din balkong till ett funktionellt och mysigt extra rum att njuta av från tidig vår till sen höst.

Inredaren tipsar: 7 trender för din uteplats i vår och sommar
ANNONS FRÅN RUSTA

Inredaren tipsar: 7 trender för din uteplats i vår och sommar

Hållbara trämöbler, stilsäkra loungegrupper och mysig belysning står i fokus när utesäsongen drar igång. Ta hjälp av Rustas inredare Cecilia Lindqvist som har spanat in sju trender för våren och sommaren.

Så använder du träolja inomhus
applicera träolja inomhus

Så använder du träolja inomhus

Få dina möbler, golv och trappor i trä att hålla längre genom att underhålla och olja in dem. Vi guidar till olika typer av oljor och hur du praktiskt går till väga för att applicera träolja inomhus.

Sätt färg på väggarna med trendig väggkonst!
Annons för frameit.se

Sätt färg på väggarna med trendig väggkonst!

Om du vill ge ditt hem en lekfull touch kan du köpa trendig väggkonst som skapar en unik dynamik i dina rum. Väggkonst i alla dess former, som affischer och tavlor med matchande ramar, sätter färg på väggarna och bidrar till en ombonad atmosfär.

TV: Redaktionens bästa klipp!