Här är 7 snygga inredningstrender 2024

En osäker omvärld gör att vi blickar bakåt och inåt – och ­försöker hitta glädjespridare i vardagen. Vi ­frågade trendspanaren Stefan Nilsson vad han tror ­kom­mer att prägla det nya året.
– 2024 är förmodligen ­fortfarande ett tufft år – men det är nu det vänder, säger han.

inredningstrender 2024

Stefan Nilsson, kallad Trendstefan, är Sveriges mest kända trendspanare. Vi frågade honom vad i inredningsväg som kommer att känneteckna 2024:

”Vi går in i ett år med massor av katastrofer i ryggen. Det syns i våra hem också. Det finns ett stort inslag av nostalgi, även ny design ser gammal ut. 80-talet är lite extra hett. Tänk dig ett vardagsrum med marinblå soffa, rödvitrandig matta, blankt soffbord och skulpturala möbler. 

Folkloretrenden är stark, med längtan efter livet på landet. Här syns naturfärger och naturligt färgade saker. Det är varmt och lite gult i tonerna. Terrakotta, blå toner, lila och murrigt grönt. Hantverk finns med och vi inspireras av halm och strå. Där vi tidigare arbetat med rena träytor vill vi nu ha infärgat eller betsat trä, där man ser ådringen. Äktheten står i fokus.

Vi inreder taket

Stefan Nilsson

Vi lyfter blicken och målar taket, eller arbetar med en gardinuppsättning som känns drömsk och härlig. Man kan nästan säga att ’vi inreder taket’. Och vi letar efter saker som får livet att bli lite mjukare, snällare och gladare. Vi går från ’fine dining’ till ’fun dining’. 

Parasoll från Monchique.

Den poppiga gröna ’kermit green’ har utsetts till årets färg inom herrmode och syns även i hemmet. Tänk rum med flera gröna toner i möbler och tapeter – men med en knallgul detalj. Kanske en matta eller fåtölj. Till detta något i persikorosa, som en kudde i soffan. Och drinkar serverade i glas med grodor på. Roligt. 2024 är förmodligen fortfarande ett tufft år – men det är nu det vänder.”

7 inredningstrender

  1. Vintage och nostalgisk inredning.
  2. 80-talsmönster med trianglar, cirklar och fyrkanter.
  3. Folklore och hantverk.
  4. Färg eller tapet i taket.
  5. Luftiga, drömska gardinuppsättningar.
  6. Grönt färgtema.
  7. Humor och glädje.

Läs också: Ikea återlanserar ikoniska möbler från 60- och 70-talet


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar