Bygg

Bygga och renovera hus

Här hittar du allt du behöver tänka på när du ska bygga nytt, vare sig du ska bygga ett helt nytt hus eller beställa nyckelfärdigt, eller om du bara ska dra igång ett byggprojekt som att bygga altan, lägga nytt tak, bygga staket eller kakla badrummet. Våra experter svarar på frågor om bygglov och vilka regler som gäller när du ska göra om allt från badrum till kök och ger dig smarta checklistor, som hur du bäst säkrar ditt hem mot byggskador.

Läs mer

Kanske undrar du hur det går till att bygga ett nytt hus, steg för steg. Här finns både praktiska guider för nybyggare, expertråd med allt du ska tänka på, samt tips på de senaste produkterna och byggmaterial från våra samarbetspartners inom bygg. Söker du information om vilka byggnationer du själv får göra utan bygglov hittar du det också här.

Bygga ut och bygga till

Planerar du att bygga ut ditt hus har du förmodligen många frågor: vad kostar det, när behöver man bygglov och vilka regler ska man följa? Här får du svaren på dina frågor om tillbyggnad och utbyggnad – och även allt om alternativ till att bygga ut, som att göra en friggebod eller attefallshus och regler kring det.

Fönster, fasad och dörrar

Husets fasad, fönster och dörrar är viktigt för helhetsintrycket. Vi guidar dig till allt du behöver veta när du ska köpa en ny ytterdörr, eller när du själv vill byta ut dina innerdörrar. Här finns också allt om att välja fönster när du ska köpa nya – från information om U-värde till vilka fönster som passar olika hus. Våra målarexperter ger också bästa tipsen för dig som ska måla om fasaden: hur du ska tvätta, välja bästa färgen samt hur du bör underhålla fasaden.

Allt om ventilation och VVS

Här hittar du även allt om att få ett bättre inomhusklimat genom bra ventilation, som listor över vad du behöver tänka på när du installerar ventilation i ditt hus, eller vilka olika typer av köksfläktar det finns. Här finns också tips och knep för att undvika vattenskador, samt råd kring att sköta avlopp och rensa fläktkanaler.

Så räddar du rören i fritidshuset
rädda rören på fritidshuset

Så räddar du rören i fritidshuset

Nu är det hög tid för många att öppna upp fritidshuset inför sommarsäsongen. Men vinterns skiftande temperaturer kan ha medfört skador. Så räddar du fritidshuset – här är byggskadeexpertens bästa råd.

Utforska de senaste innovationerna inom energieffektiva fönster
Annons för klarfonster.se

Utforska de senaste innovationerna inom energieffektiva fönster

I den ständigt föränderliga världen av hållbart boende har energieffektiva fönster blivit en avgörande faktor i strävan efter miljömedvetna och ekonomiskt hållbara lösningar. I takt med att oro för klimatförändringar fortsätter att växa har efterfrågan på teknologier som minskar energiförbrukningen i byggnader intensifierats. Fönster, som är nyckelkomponenter i varje struktur, har därför blivit en punkt…

Fönsterguiden: Byta eller renovera?

Fönsterguiden: Byta eller renovera?

Är dina fönster gamla och slitna? Här guidar proffsen till när det är läge för fönsterbyte, när det duger med att renovera – och hur du kan spara energi.

Så väljer du rätt fönster till din villa
Annons för sparfonster.se

Så väljer du rätt fönster till din villa

Att välja rätt fönster till din villa är en viktig beslut som kan påverka både utseendet och funktionaliteten i ditt hem. Det finns flera faktorer att tänka på, inklusive ljusinsläpp, energieffektivitet och design. I den här artikeln kan du titta närmare på vad du bör tänka på när du väljer fönster till din villa, hur…

De senaste trenderna inom dörrar och fönster
Annons för bonusfonster.se

De senaste trenderna inom dörrar och fönster

Är du redo att ge ditt hem en uppgradering? Då är det dags att titta på de senaste trenderna inom dörrar och fönster. Genom att sätta design och stil i fokus, se över miljövänliga alternativ och överväga fönster och dörrar med extra säkerhetsfunktioner kan du skapa en modern och hållbar atmosfär i ditt hem.

Ett miljöanpassat träskydd i samspel med naturen
ANNONS FRÅN SIOO

Ett miljöanpassat träskydd i samspel med naturen

Ett samtal med Herje Boström på Sioo om trä, hållbarhet och rätt vård för ett långt, vackert och harmoniskt liv – både för vårt trä och för oss som människor.