Hälsa

Goda råd för god hälsa

Det finns många faktorer som påverkar hur vi mår, alltifrån hur vi bor till våra levnadsvanor. Vissa saker är svåra att göra något åt, men det finns också mycket man kan göra själv som har en positiv effekt på både kropp och psyke. Som att röra på sig, sova ordentligt och äta bra mat. Här ger vi våra läsare våra bästa tips och råd för en god hälsa.

Läs mer

Träning för alla smaker

Det finns hundratals sätt att träna, och det viktiga är att hitta en träningsform man själv trivs med, som passar ens egna förutsättningar och kropp. Här skriver vi om olika träningsstilar och om smarta prylar, både för hemmagymmet och annan träning. 

Guide till god sömn

Sömnen spelar stor roll för hälsan, den stärker både hjärnans förmåga och immunförsvaret, så att vi håller oss friska. Här hittar du goda råd för bättre sömn. 

Kost och livsmedel för en god hälsa

Hur påverkar det vi äter kroppen? Vi presenterar forskningsrön om vad olika livsmedel har för effekt på hälsan. För att förändra sin kost kan ge stora resultat om man känner sig trött och hängig. 

Sjukdomar, allergier, skador och värk

Många dras med sjukdomar och värk. Hur underlättar man besvären, och finns det sätt att undvika dem? Vi i villa ger råd. 

För mycket skärmtid för barnen? Här är varningssignalerna!

För mycket skärmtid för barnen? Här är varningssignalerna!

Tillbringar dina barn all sin lediga tid på Tiktok, Snapchat och andra sociala medier? Risken är stor att det påverkar deras psykiska hälsa negativt, menar forskare, som vill skapa debatt bland skolelever med hjälp av AI-roboten Laika. Här är 12 varningssignaler att vara uppmärksam på!

Maximera din sömnkvalitet med en sovmask
ANNONS FRÅN Rezt.se

Maximera din sömnkvalitet med en sovmask

Att få en god nattsömn är avgörande för att kunna fungera optimalt under dagen. En av de viktigaste faktorerna för att uppnå en god sömn är att skapa en lugn och mörk sovmiljö. En sovmask kan vara en enkel och effektiv lösning för att förbättra din sömnkvalitet och hjälpa dig att vakna utvilad varje morgon.

Ta makten över skärmtiden
ta makten över din skärmtid

Ta makten över skärmtiden

Fastnat i meningslöst scrollande, mobilspel och sociala medier?
– Skärmarna är beroendeframkallande, men det går att bryta mönstret, säger hjärnforskaren Katarina Gospic.

Sant och falskt om solens strålar
skydd från solens strålar

Sant och falskt om solens strålar

Solen och dess strålar har vi mycket att tacka för, vår existens till exempel, men de kan även göra oss en hel del skada. Därför ska vi nu se till att få lite klarhet i soldiset.

Vägen till friskt och vackert hår
Annons för matas.se

Vägen till friskt och vackert hår

Ett välmående hår som är strålande vackert är något som de allra flesta kvinnor drömmer om. Att kunna känna sig elegant i sin frisyr är trots allt en boost för självförtroendet. Om du tycker att ditt hår ser livlöst, frissigt och allmänt trött ut, har vi samlat några tips för att hjälpa dig att få…

Vintertid 2023 – här är allting du behöver veta!

Vintertid 2023 – här är allting du behöver veta!

Och så var det dags att ställa om klockan igen. Men åt vilket håll? Och skulle vi inte slopa den här enerverande tidsomställning? Här är allt du behöver veta!

Därför ska du aldrig gå in med skorna på!
skor i hallen

Därför ska du aldrig gå in med skorna på!

Skippa skor inomhus, även om du bara ska hämta något snabbt, om du vill undvika att få in bakterier och kemikalier i ditt hem. Så här snuskiga är dina skor egentligen!