Den bästa träningen är den som blir av! Så tränar du hemma – utan redskap

Vill du inte vill lägga pengar på ett dyrt gymkort? Helt förståeligt. Så här kommer du igång med träningen hemma – allt du behöver är en dator eller mobiltelefon!

träning hemifrån

Nytt år och nyårslöften som ska infrias! Är ett av dina löften att börja träna eller träna lite mer? Då är det här artikeln för dig. 

Istället för att lägga tid och pengar på gymmet kan du enkelt träna hemma. Och visst blir chansen mycket större att träningen faktiskt blir av om du tränar där hemma framför soffan! Allt du behöver är en dator och sköna, mjuka kläder att träna i. 

Nedan kommer tre tips på inspirerande träningsvideor som du kan sätta igång när du vill träna ett pass. 

Psst! Vissa träningspass gör du på bara 10 minuter!

Träningsvideos på Youtube för dig som vill träna hemma utan redskap

Träningsvideo – hemmagympa med Sofia

Träna tillsammans med Go’kvälls träningsexpert Sofia Åhman! Sofias pass är gratis och går att se på Svt play – klicka här för att komma till alla passen!

Läs också: Lista: Det här stärker ditt immunförsvar (jo, det går!)

Träningstips när motivationen sinar 

  • Träna tillsammans! Träna med en familjemedlem, granne eller kompis, på så sätt kan ni peppa varandra när motivationen är låg. 
  • Läs en inspirerande bok om träning. En av redaktionens favoritböcker när det kommer till träning är Hjärnstark: hur motivation och träning stärker din hjärna av Anders Hansen. 
  • Att lyssna på motiverande musik när du tränar är nästan ett måste. Flertalet studier, bland annat den här studien som är publicerad i Frontiers in Psychology, visar att musik med högt tempo gör dig mer uthållig och gör att träningen känns lättare. 
  • Visste du att det i genomsnitt tar 66 dagar att skapa en ny vana? Det visar en forskningsrapport som publicerades i European Journal of Social Psychology för några år sedan. Med andra ord: Håll ut och ge träningen en chans! 

Läs också: 10 000 steg när en myt! Så många steg ska du gå


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar