Renovering

Renovera och underhålla din villa

Har det blivit dags att renovera hela eller delar av ditt hus? Då är du förmodligen på jakt efter expertråd, smarta guider, instruktioner och tips som får dig att lyckas med renoveringen – vare sig det är ett stort eller litet renoveringsobjekt du har att göra med. Här hittar du allt från tips inför takläggningen, fönsterbytet, tillbygget, fasadrenoveringen och mycket mer.

Läs mer

Kanske ska du bygga ut eller bygga till ditt hus? Eller så har du kanske ett hus i behov av underhåll i form av allt från att renovera gamla fönster till hela badrum och kök. Här samlar vi inspiration och handfasta guider från våra experter.

Hantverkare eller bygga själv?

Vad får man egentligen renovera själv? Vilka kontrakt och avtal behöver man ha med hantverkaren, hur får du tips på bra hantverkare, vilka garantier gäller och vilka rättigheter har man? Vi hjälper dig att ställa rätt frågor till din hantverkare, samt guidar till dig allt du behöver veta om ROT-avdraget: vad får man dra av kring renoveringar och underhåll?

Fixa och underhålla själv – så gör du

Oavsett om du är en erfaren hemmafixare eller en total nybörjare kan det alltid vara bra att ta del av experternas råd för att lyckas med renoveringen där hemma. Här hos Vi i Villa hittar du allt du behöver för att ta tag i byggprojekten själv – som en stor målarguide för dig som behöver fräscha upp huset genom att till exempel måla fönster, måla fasad och mycket mer.

Undvik fuktskador i ditt hus

Fuktskador är enligt Vi i Villas läsare en av de största rädslorna med att bo i hus. Därför samlar vi alla tips du behöver för att säkra huset mot fukt när du renoverar. Med hjälp av olika knep kan du se till att fukt inte tränger in i exempelvis grunden – något som kan vara vanligt i exempelvis krypgrund. I vår stora fixarhandbok kan du bland annat läsa om allt om att underhålla fönster och grund, och du hittar även checklistorna för att kontrollera att ditt hus inte läcker in fukt.

Renovera rum

Kanske är det dags för ditt badrum att få ett lyft, eller är det i stället en köksrenovering som hägrar? Kanske undrar du hur man bygger en innervägg, hur du kan renovera din hall på smartaste sätt, eller hur du ska tänka när du vill isolera förråd, lägga nytt golv i garaget eller inreda källaren. Oavsett vilket rum du ska renovera finner du här alla viktiga råd som du behöver i renoveringen. Missa heller inte att läsa om läsarnas egna renoveringar, där de byggt allt själva.

Här hittar du också guider för att planera din renovering – vilket är A och O för att lyckas.

Planera din badrumsrenovering

Att renovera badrummet är en av de mest kostsamma och krävande renoveringarna man kan göra hemma, och därför gäller det att planera renoveringen smart. Kanske har du ett litet badrum som du vill få ut så mycket som möjligt av, som en kombinerad tvättstuga? Eller så vill du bara göra en snabb budgetrenovering i badrummet? I så fall kan du inspireras av Anders, som gjorde en riktigt billig badrumsrenovering för bara 617 kr!

Planera din köksrenovering

Även kök är en kostsam renovering som kräver mycket planering för att bli så bra som möjligt. Hos många köksleverantörer kan du få hjälp med köksplanerare, och hos oss hittar du mängder med goda råd och köksinspiration för att bygga ditt drömkök – vare sig det är klassiskt, modernt, lantligt eller rustikt.

Skapa en avkopplande oas – renovera sovrummet
Annons för sambla.se

Skapa en avkopplande oas – renovera sovrummet

Att renovera sovrummet kan vara ett utmärkt sätt att skapa en avkopplande oas där du kan slappna av och återhämta dig från vardagens stress. Genom att använda naturliga material, skapa en plats för meditation och mindfulness samt satsa på en bekväm och mysig säng, kan du skapa en harmonisk och fridfull atmosfär i ditt sovrum.

10 viktiga steg för att lyckas med din hemrenovering
Annons frän Noxab.se

10 viktiga steg för att lyckas med din hemrenovering

Att renovera sitt hem kan vara både spännande och utmanande. Det är en möjlighet att förvandla ditt hem till något nytt och fräscht, men det kan också vara en tidskrävande och kostsam process. För att hjälpa dig att lyckas med din hemrenovering har vi sammanställt 10 viktiga steg som du bör följa.

Lånero: Guide till nya lån för din renovering
Annons från xn--lnero-mra.se

Lånero: Guide till nya lån för din renovering

Renoveringar kan vara dyra och ibland kan det vara svårt att finansiera dem med egna medel och då kan ett lån för att få hjälp på traven vara ett bra alternativ. Läs vidare för att lära dig mer om lån som passar bäst för din renovering, hur du jämför olika låneerbjudanden hos Lånero och vad…

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips
ANNONS FRÅN COLORAMA
tapeter

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.

Se förvandlingen: Så renoverade vi med liten budget
renovering före efter

Se förvandlingen: Så renoverade vi med liten budget

Stora förändringar av rum behöver inte kosta en förmögenhet. Här bjuder några kreativa hemmafixare på inspirerande före och efter-bilder på sina lyckade makeovers.

Törs vi renovera badrummet?

Törs vi renovera badrummet?

Vi i Villas Snickar-Björn listar de vanligaste badrumsfrågorna – och ger sina bästa svar! 

Dags att renovera köket – så börjar du

Dags att renovera köket – så börjar du

När du ska renovera köket är det skönt att ha en checklista. Planera ditt framtida kök och bestäm vilken typ av arbetskraft du behöver. Välj ut rätt entreprenör och tänk på vikten av försäkringar! Här får du fler tips. 

Från sliten bod till drömhus!

Från sliten bod till drömhus!

När gästerna behövde någonstans att sova renoverade Björn och Cecilia sin gamla bod – och resultatet blev magiskt!

Helhetslösning för din renovering

Helhetslösning för din renovering

Har du flera renoveringsprojekt på gång och skulle vilja ha hjälp med en helhetsöversyn från flera olika hantverkare? Nu lanseras nya tjänsten Betterhome.