Nytt gratis korsord varje dag!

Vill du testa din allmänbildning och ditt ordförråd? I korsord gäller det att använda både fantasi och kunskap för att fläta ihop orden så att alla rutor får rätt bokstav. Varje dag hittar du här ett nytt gratis korsord att lösa!

Du hittar korsordet här nedanför. När du vill skriva in ett ord trycker du bara på det ordets första ruta. Tryck en gång till om du vill ändra från lodrätt till vågrätt eller vice versa. I menyn kan du hitta äldre korsord genom att klicka på ”Alla pussel”.

Är du en hejare på ord och gåtor bör du testa vårt korsord. Korsord är ett klassiskt ordpussel i form av ett rutmönster, där alla ord har mer eller mindre kryptiska ledtrådar, vilka kallas för ”nycklar” på korsordsspråk. Orden flätas ihop både horisontellt och vertikalt så att bokstäverna ingår i flera ord, vilket både kan hjälpa till och försvåra i ordsökandet. 

När du har löst ett eller flera och är sugen på ett nytt spel, kan du gärna fortsätta hjärngympan med våra andra spel sudoku och sökord

Korsordets historia i Sverige

Korsord kan vara med eller utan bilder och tillverkas oftast av en särskild korsordskonstruktör då det kräver både allmänbildning, humor och språklig finess. Det första svenska korsordet publicerades i Göteborgs-Tidningen 1924, med inspiration från amerikanska Cross word puzzle. De blev snabbt populära eftersom de är svåra att lägga ifrån sig när man väl börjat klurat ut några av orden.

Spela mer? 

Sudoku – För dig som älskar siffror och mönster! 

Sökord – Hitta orden i bokstavskaoset!

Word! – Gissa dagens ord!

Memory – Utmana ditt minne!