Spela sökord – se hur många ord du kan hitta i rutan!

Nytt spel varje dag! Sökord är ett lättsamt nöje där du ska hitta orden som gömmer sig i en ruta med massor av bokstäver. I sökord behöver du ha ögonen på skaft för att vinna.

Du hittar spelet här nedanför. När du hittar ett ord drar du helt enkelt med fingret över ordet från ordets början till dess slut. Sitter du på dator? Då använder du muspekaren istället. I menyn kan du hitta äldre spel genom att klicka på ”Alla pussel”.

Så skärp blicken nu och spela sökord här! Hur snabbt klarar du av det? Klara, färdiga, gå!

När du vill koppla av med ett snabbt spel är sökord perfekt. I den här versionen av sökord får du en lista med givna ord som du ska hitta i ett kaos av bokstäver. Om du vill ha en större utmaning och göra det svårare – titta inte på ordlistan, utan försök istället klura ut orden själv. Orden kan stå både fram- och baklänges, diagonalt, vågrätt och lodrätt, och kretsar ibland kring ett gemensamt tema. 

När du grejat dagens sökord, kanske du är sugen på att testa något lite svårare. Varför inte spela lite korsord eller sudoku? Här på sajten hittar du nya spel varje dag! 

Tips för att hitta orden snabbt i sökord:

  • Gå igenom raderna från vänster till höger, först lodrätt upp och ner, sen vågrätt, och sen diagonalt för att se om du kan hitta några av orden i listan. 
  • Finns det lite ovanligare bokstäver i orden kan du leta efter dem i rutan, till exempel Y, Ö, H och J.
  • Har några ord dubbla bokstäver? Då är de lättare att upptäcka i rutan. 

Sugen på fler spel?

Korsord – Testa din allmänbildning och ordkunskap!

Sudoku – För dig som älskar siffror och mönster! 

Word! – Gissa dagens ord!

Memory – Utmana ditt minne!