Gör det själv

Bygg och gör det själv-projekt

Information, guider och experternas handfasta tips för dig som gillar att bygga själv, vare sig du ska renovera hela huset eller om du ska dra igång ett byggprojekt hemma. Kanske ska du byta fönster och dörrar och letar efter en guide till hur du gör det på enklast sätt, eller så undrar du vilken typ av fönster och dörr som passar ditt hus stil. Här samlar vi våra bästa tips för hemmafixaren, oavsett om du är en van snickare eller nybörjare.

Läs mer

Här finns också steg för steg-guider för hur du kan gå till väga när du själv vill ge husets fasad ett lyft: som hur du kan byta träfasad eller putsa om din putsfasad. Vi listar även fördelar och nackdelar och ger våra experters bästa tips inför byte eller underhåll av olika typer av fasader, som trä, puts, tegel och sten. För dig som har träfasad samlar vi också här våra bästa målarknep för att måla om huset själv.

Bygga och renovera själv

Här kan du samla inspiration för olika byggprojekt hemma – som att själv snickra ett enkelt staket eller bygga en vacker gärdesgård i trädgården. Vi har även flera steg för steg-instruktioner och goda råd kring att bygga en mur eller stödmur.

Kanske har du ett vackert gammalt hus som behöver restaureras i äldre stil – vi listar bra byggnadsvårdsbutiker och tipsar om hur du kan renovera ditt gamla hus på ett varsamt sätt med hjälp av byggnadsvård. Allt för att behålla den gammaldags charmen i huset!

Lägga nytt tak eller golv

Om du funderar på att lägga nytt tak själv har vi också flera goda råd och guider. Det kräver visserligen lite planering och förberedelse, men att byta ut det gamla taket behöver inte vara så svårt. Här finns allt du behöver veta för att välja ett bra och hållbart tak, och hur du ska underhålla tak, pannor och stuprännor.

Vi listar också de bästa experttipsen för att välja rätt golv, som skillnaderna mellan laminat, lamell och parkett – och vad det kostar att lägga nytt golv. Här får du också lära dig grunderna i att underhålla ett trägolv på bästa sätt: hur du kan slipa, lacka och behandla golvet med olja, lack eller lut.

Att tänka på när du dränerar

Det finns mycket du ska tänka på när du ska dränera huset. Vi samlar expertråden kring bästa årstiden att dränera, hur du ska gå tillväga för att skaffa ett bra dräneringssystem, vad det kostar och hur du på bästa sätt kan ta hjälp av en sakkunnig som ser till att dräneringen blir rätt. Här finns också försäkringsaspekterna kring dränering och tecken på dålig dränering.

5 fördelar med att använda en luftrenare
ANNONS FRÅN OZONEAIR
ozoneair

5 fördelar med att använda en luftrenare

Att ha en luftrenare har många fördelar, i denna artikel går vi igenom 5 fördelar med att använda en luftrenare. 

Video: Så kör du säkert i vinter
Kvinna kör bil vinter

Video: Så kör du säkert i vinter

Nu är vintern här och då gäller det att anpassa sin körning efter vädret! Så här kör du säkert i vinter.

Lär dig att sticka

Lär dig att sticka

 När du inte vill vara ute i kylan och frysa finns det betydligt mysigare saker att göra i villan – som att sticka sig en varm kofta. Författaren Maja Karlsson tipsar dig om hur du ska gå till väga.

Bygga bastulavar – så snickrar du bänkarna
bygga bastulavar

Bygga bastulavar – så snickrar du bänkarna

Är du i tagen att bygga en ny bastu eller renovera en gammal? Då behöver du troligtvis några bra bänkar att sitta på. Här ger vi dig en manual för att bygga bastulavar.

Så slipper du ispropp i rören!

Så slipper du ispropp i rören!

Kökskranar som vägrar spola vatten, stopp i toaletter och lömska isproppar som spränger rören. Här är proffsens sex tips på hur du bäst undviker isproppar!

13 smarta husmorsknep som underlättar i vardagen!
husmorstips i vardagen

13 smarta husmorsknep som underlättar i vardagen!

Unken doft i tvättmaskinen, irriterande kaffefläckar på mattan och totalt kaos i garderoben. Vår webbredaktör Sara Åhlström har samlat tretton favorithusmorstips för en enklare vardag! Varsågod!

Rensa på rätt sätt! 10 steg till ett skönare hem
rensa rätt

Rensa på rätt sätt! 10 steg till ett skönare hem

Det kallas döstädning, och handlar om att plocka bort det man inte använder eller gillar. Margareta Magnusson och Eva Maria Karlander har skrivit böcker om hur man rensar ut och vad man kan spara. Här är deras bästa tips!

TV: Redaktionens bästa klipp!