Gör det själv

Bygg och gör det själv-projekt

Information, guider och experternas handfasta tips för dig som gillar att bygga själv, vare sig du ska renovera hela huset eller om du ska dra igång ett byggprojekt hemma. Kanske ska du byta fönster och dörrar och letar efter en guide till hur du gör det på enklast sätt, eller så undrar du vilken typ av fönster och dörr som passar ditt hus stil. Här samlar vi våra bästa tips för hemmafixaren, oavsett om du är en van snickare eller nybörjare.

Läs mer

Här finns också steg för steg-guider för hur du kan gå till väga när du själv vill ge husets fasad ett lyft: som hur du kan byta träfasad eller putsa om din putsfasad. Vi listar även fördelar och nackdelar och ger våra experters bästa tips inför byte eller underhåll av olika typer av fasader, som trä, puts, tegel och sten. För dig som har träfasad samlar vi också här våra bästa målarknep för att måla om huset själv.

Bygga och renovera själv

Här kan du samla inspiration för olika byggprojekt hemma – som att själv snickra ett enkelt staket eller bygga en vacker gärdesgård i trädgården. Vi har även flera steg för steg-instruktioner och goda råd kring att bygga en mur eller stödmur.

Kanske har du ett vackert gammalt hus som behöver restaureras i äldre stil – vi listar bra byggnadsvårdsbutiker och tipsar om hur du kan renovera ditt gamla hus på ett varsamt sätt med hjälp av byggnadsvård. Allt för att behålla den gammaldags charmen i huset!

Lägga nytt tak eller golv

Om du funderar på att lägga nytt tak själv har vi också flera goda råd och guider. Det kräver visserligen lite planering och förberedelse, men att byta ut det gamla taket behöver inte vara så svårt. Här finns allt du behöver veta för att välja ett bra och hållbart tak, och hur du ska underhålla tak, pannor och stuprännor.

Vi listar också de bästa experttipsen för att välja rätt golv, som skillnaderna mellan laminat, lamell och parkett – och vad det kostar att lägga nytt golv. Här får du också lära dig grunderna i att underhålla ett trägolv på bästa sätt: hur du kan slipa, lacka och behandla golvet med olja, lack eller lut.

Att tänka på när du dränerar

Det finns mycket du ska tänka på när du ska dränera huset. Vi samlar expertråden kring bästa årstiden att dränera, hur du ska gå tillväga för att skaffa ett bra dräneringssystem, vad det kostar och hur du på bästa sätt kan ta hjälp av en sakkunnig som ser till att dräneringen blir rätt. Här finns också försäkringsaspekterna kring dränering och tecken på dålig dränering.

Ta bort mossa på tak – 3 metoder
mossa på tak

Ta bort mossa på tak – 3 metoder

Har du problem med mossa på taket? Här guidar vi till enkla metoder för att få bort mossan på egen hand, och se till att den håller sig borta i många år framöver.

Lånero: Guide till nya lån för din renovering
Annons från xn--lnero-mra.se

Lånero: Guide till nya lån för din renovering

Renoveringar kan vara dyra och ibland kan det vara svårt att finansiera dem med egna medel och då kan ett lån för att få hjälp på traven vara ett bra alternativ. Läs vidare för att lära dig mer om lån som passar bäst för din renovering, hur du jämför olika låneerbjudanden hos Lånero och vad…

Slipp sladdhärvorna med busenkla knepet!
sladdharvor

Slipp sladdhärvorna med busenkla knepet!

Trött på sladdar som trasslar in sig i allt där hemma? Det finns ett enkelt trick som löser problemet i ett nafs. Så här gör du!

Rent hem på liten budget – snåljåpens 9 bästa tips
snåljåpens tips för att städa billigt

Rent hem på liten budget – snåljåpens 9 bästa tips

Är städning din favoritsyssla, eller kanske det absolut värsta du vet? Oavsett så måste det göras förr eller senare. Följ Snåljåpens tips för ett billigt och skinande resultat, allt utan dyra kemikalier. Dags att städa!

FÄRGTRENDER 2024
ANNONS FRÅN Gebenna.com

FÄRGTRENDER 2024

Årets kulörer 2024 är här och vi svimmar redan över de fantastiska nyanserna som trendar! Jordnära, naturinspirerade toner kommer att vara särskilt stora, enligt färgexperterna som släpper sina förutsägelser varje höst.