Vardagsrum

Inredning för vardagsrum

Vardagsrummet är ett rum att umgås i – här finns plats för middagar, umgänge, spelkvällar, tevetittande, filmkvällar och lek. Ska du bygga eller renovera ditt vardagsrum, är du ute efter en ny soffa eller funderar du på de senaste inom tv och ljudanläggningar? Här hittar du inspiration, gör det själv-tips, möbler och prylar inom vardagsrum och hemelektronik.

Läs mer

Förnya vardagsrummet

Ge vardagsrummet nya soffkuddar, en härlig värmande pläd, en fönsterlampa eller golvlampa, ett doftljus på ett fat i mässing eller en ny vardagsrumsmatta i pastell. Eller kanske ett helt nytt soffbord eller brickbord, ett nytt sideboard eller en tv-bänk, en ny soffa med fotpall eller en fåtölj. Det går att förnya vardagsrummet med några enkla prylar till budgetpris, eller genom att investera i helt nya vardagsrumsmöbler om du så vill. Inspireras av prylar, möbler, belysning och textilier som ger vardagsrummet ett lyft.

Är du ute efter en helrenovering av vardagsrummet? Då är nya tapeter eller ny färg på väggarna kanske på sin plats. Kolla in de senaste tapetnyheterna och läs vår tapetguide som hjälper dig genom tapetseringen steg för steg.

Möblera vardagsrummet smart

Med expertens tips och idéer blir det lätt att planera och möblera ditt vardagsrum. Läs om hur du kan skapa zoner i vardagsrummet och hur du kan tänka med möbler, draperier, färgskala, tavlor, lister och belysning.

Att välja soffa

Soffan är en av vardagsrummet viktigaste möbler. Är du sugen på en skinnsoffa, en soffa med divan eller schäslong, en rejäl hörnsoffa med plats för hela familjen eller en retro 50-talssoffor i teak? Inspireras av massor av soffor, kolla in de senaste trenderna, läs mer om smarta sofföverdrag och få expertens tips för hur du kan möblera vardagsrummet med soffan, soffbord och fåtöljer. Ta även en titt på ett gäng roliga galna soffor du inte trodde fanns och lär dig allt du ska tänka på när du ska köpa ny soffa.

Tv, ljud och elektronik

Vardagsrummet är ett rum för musik, spel, tv-tittande och filmkvällar. Här hittar du allt du behöver veta inom ljud, ljus och hemmateknik, som trådlösa högtalare, Ipod-docka, surfplattor och multifjärrkontroll. Vi går igenom den senaste tekniken med produktinformation och köpställen.

Vi har testat de bästa tv-apparaterna och reder ut bildkvalitet, plasmaskärmar, USB-ingång, HDMI, fjärrkontroller, antenn, kabel, parabol, HD-ljud och HD-bild, LED-skärmar, Blu-ray och 3D-teve.

Inspireras av hur du kan bygga din egen hemmabio, med en skiss för hur du kan placera skärm, projektor, förstärkare, dvd-spelare och alla högtalare. Vi går också igenom allt ifrån enkla och billiga allt i ett-lösningarna till skräddarsydda biorum för riktiga hemmabioentusiaster.

Köpa soffa: Bästa guiden till ditt stora köp
köpa soffa – Frida Ramstedt

Köpa soffa: Bästa guiden till ditt stora köp

Soffmarknaden är en riktig djungel, och det är lätt att göra felköp. Man faller ofta för en snygg färg eller form, men glömmer att granska kvalitén. Här ger inredningsproffset Frida Ramstedt sina bästa tips och råd för att undvika fallgropar.
– En bra soffa ska hålla i minst 15 år, säger hon.

6 knep: Så enkelt rengör du soffan

6 knep: Så enkelt rengör du soffan

Har du råkat spilla rödvin i soffan? Eller upplever du att din soffa är smutsig och dammig? Här får du de allra bästa tipsen på hur du städar soffan!

Så ordnar du kuddarna i soffan

Så ordnar du kuddarna i soffan

Kuddar är viktiga för soffan och för intrycket. En ganska tråkig soffa kan få en duktig skjuts av kuddarnas utseende, form och mönster. Läs mer här. 

5 tips – möblera vardagsrummet

5 tips – möblera vardagsrummet

Att möblera vardagsrummet handlar om att ge besökaren något att glädjas över och inred gärna med någon snygg detalj. Något lite oväntat kanske? Här kommer fem tips.

Så skapar du mysfaktor i vardagsrummet

Så skapar du mysfaktor i vardagsrummet

Dags att få ut det bästa av ditt vardagsrum? Dags att göra det riktigt mysigt? Här kommer några värdefulla tips när det kommer till planering, inredning och att lysa upp och sätta färg på vardagsrummet.

Välja och köpa soffa – en guide

Välja och köpa soffa – en guide

Att köpa en ny soffa kan ge vardagsrummet ett ordentligt lyft, men hur ska du tänka när du ska välja soffa? Valet av soffans modell, material och kvalitet påverkas av många olika faktorer. Vi berättar för dig vad du bör tänka på när du ger dig ut i soffdjungeln.

15 roliga soffor

15 roliga soffor

Låter det frestande att skaffa en kosoffa, en badkarssoffa eller varför inte en kistsoffa? Här är 15 galna soffor du inte visste fanns.

Vardagsrum i förvandling
blått vardagsrum

Vardagsrum i förvandling

Börjar det bli dags för en uppfräschning i vardagsrummet? Inspireras av förvandlingen av vårt vardagsrum som bytte utseende totalt med hjälp av målarfärg, textil, enkla gör-det-själv-tips, samt några nyinvesteringar.