Ekonomi

Ekonomitips för dig i villa

I kategorin om ekonomi hittar du tips och råd för att få bättre koll på dina pengar och stadigare ekonomi. Det är mycket att tänka på när det kommer till villaekonomin. Har du koll på boränta, ränteavdrag, elpris, fastighetsavgift, RUT- och ROT-avdrag? Detta och mycket mer guidar vi dig kring och ger checklistorna du behöver.  Här får du även experternas bästa tips för en god ekonomi. I forumet hittar du läsarnas egna bästa tips för att spara pengar – och glöm inte att själv vara med och bidra med dina tips i forumet.

Läs mer

Spara pengar varje månad

God ekonomi börjar ofta med att snåla på utgifterna. Även byta saker och tjänster med varandra och dela på stora utgifter med andra har blivit populärt för att spara pengar. Även nätet och sociala medier bjuder på nya möjligheter att få pengarna att räcka längre. Vi har samlat smarta tips för att på ett billigare sätt köra bil, dryga ut pensionspengen och mycket mer. Här samlar vi några smarta metoder som får dig att spara pengar.

Håll koll på din ekonomi

Visste du att du om du hyr ut ditt hus eller delar av det kan få en inkomst från hyresintäkter på 40 000 kr per år utan att skatta för det? Det kan vara ett smart sätt att dryga ut din inkomst. Vi har samlat detta och flertal andra smarta ekonomitips i våra olika artiklar. Men glöm inte heller att ta en titt på forumtrådarna som kan ge dig ännu fler tips, där kan du även passa på att ställa dina egna ekonomifrågor.

ROT-avdrag för hantverkarjobbet

Funderar du över vilka regler som gäller när det kommer till ROT-avdrag? Vi har samlat informationen om vad som gäller. Vi går igenom det du behöver veta gällande ROT-avdrag, så som ROT-avdrag för hus och fritidshus, hur du håller koll på skatten, hur du ska tänka för att dra av summan på rätt sätt, vad som gäller när du deklarerar ROT-avdraget och mycket mer.

Hur du kan fixa din villaekonomi

Att köpa och äga hus kostar en hel del. Ibland är det svårt att komma på hur man ska göra för att få en bättre ekonomi. Vi har träffat tre familjer med olika utgångslägen och olika ekonomi. Familjen Nedanovski tänker noga igenom vad de behöver och försöker undvika impulsköp. Carina och Anders sparar pengar genom att bygga själva och Arne och Mia amorterar mer än de måste. Fler ekonomitips från familjerna och familjeekonomen hittar ni här. 

Styla ditt hem och få mer betalt

Inredning är något som många är intresserade av och uppskattar. Ett vackert hem behöver inte alltid vara topprenoverat, det kan räcka med snygga tillbehör. Att använda homestyling för att höja värdet på huset inför försäljningen har blivit alltmer populärt – men det kan vara svårt att veta hur man ska göra. Designpsykologen Sally Augustin lämnar sina bästa stylingtips. 

Så ser du hur du höjer din pension – på fem minuter
ANNONS FRÅN SVENSKA FRIBREVSBOLAGET

Så ser du hur du höjer din pension – på fem minuter

För många känns det så krångligt att tänka på pensionen att man i stället låter bli – det kan du förlora stora pengar på. Med detta verktyg blir det enkelt!

Går du i säljtankar? 5 sätt att maximera försäljningsvärdet
Annons för husmanhagberg.se

Går du i säljtankar? 5 sätt att maximera försäljningsvärdet

Om du funderar på att sälja din fastighet är det viktigt att du fattar välgrundade beslut som kan leda till en lyckad försäljning. För att göra detta måste du förstå värdet på din fastighet och att detta värde omfattar flera olika faktorer som fastighetens storlek, skick, område och faciliteter. Du vill trots allt tjäna på…

5 saker att tänka på när du ska ta ett nytt lån
ANNONS FRÅN EXPRESSEN LÅNEGUIDEN

5 saker att tänka på när du ska ta ett nytt lån

Ibland kan ett lån kan skapa möjligheter.
Men det kan också innebära ekonomiska problem om man inte tänker sig noga för innan man sätter sig i skuld.
Här är några tips på hur du bör tänka innan du väljer att låna pengar.

Så blir din privatekonomi 2023

Så blir din privatekonomi 2023

Med hög inflation, skenande räntor och dyra elräkningar är det många hushåll som väntas få en knaper privatekonomi under 2023. Vi bad några experter förutspå året – och det finns några ljusglimtar!

Så här gör du för att få ditt drömhus
ANNONS FRÅN CVMAKER

Så här gör du för att få ditt drömhus

Ett drömhus kan se väldigt olika ut från person till person. Det viktiga är inte att bo i det största eller dyraste huset, utan det hus som passar de behov man har. Många drömmer om att bo i sitt drömhus, men vägen dit kan kännas lång. Det krävs god planering och tålamod för att nå…

Nu trippelhöjs styrräntan – och kan höjas mer nästa år
Mynt pengar

Nu trippelhöjs styrräntan – och kan höjas mer nästa år

Nu höjs styrräntan med 0,75 procentenheter till 2,5 procent, meddelar Riksbanken. I och med dagens besked väntas även bolåneräntorna stiga, vilket skapar ett ännu tuffare ekonomiskt läge för många hushåll.