Attefallshus

Att bygga attefallshus

Funderar du på att bygga ett attefallshus på din tomt? Då finns det en hel del regler du bör ha koll på, som bygglov, maxantalet kvadratmeter och mycket mer. Ska du köpa ett nyckelfärdigt hus, eller ett uterum, växthus, bastuhus eller liknande? Läs våra guider och expertråd för dig som ska sätta igång med bygget.

Läs mer

Attefallshus finns i olika prisklasser, det finns hus både för den som är ute efter ett billigt, och för den som vill ha det mer exklusiva huset. Attefallshus finns i många olika stilar, som klassiska hus och moderna.

Är du sugen på att skaffa just ett attefallshus eller bolundare? Då har du kommit rätt, här hittar du massvis av olika artiklar, guider och inspiration.

Bygglov för attefallshus

Funderar du på att bygga nytt eller bygga ut? Lars Brask på Boverket reder ut regler kring attefallshus och andra komplementsbyggnader. När man ska bygga nytt är det flera saker man bör tänka på. Även om vi idag kan bygga flera byggnader utan bygglov så krävs det i flera fall en anmälan till byggnadsnämnden. Bygget får inte påbörjas förrän du fått ett startbesked från byggnadsnämnden. För att veta mer om dessa bygglovsregler kan du ta en titt på vår artikel.

Så bygger du Attefallshus

Ett attefallshus kan byggas som ett extra hus på din tomt, det kan fungera som ett växthus, uterum, bastuhus eller liknande.  Om du planerar att bygga ett attefallshus finns det en del regler att ta hänsyn till och en rad olika beslut som måste tas. Sedan 2 juli 2014 är det tillåtet att uppföra en komplementbyggnad eller komplementbostadshus i närheten till ditt bostadshus utan bygglov. Reglerna ändras dock ibland, så håll koll på den här sidan för de senaste uppdateringarna.

Ska du bygga ett attefallshus, titta på artikeln där vi vägleder dig med en hel guide.

Attefallshus från budget till lyx

Det där med att bygga ett litet hus utanför ditt vanliga bostadshus är något som är populärt men ofta ganska dyrt. Men tänk lyxen med att kunna gå ut och ta en mysig fika tillsammans med trevligt sällskap inne i en söt liten stuga, kunna värma dig i en bastu när det börjar bli kallt, eller låta tonåringen få lite eget utrymme genom att flytta sovrummet till en attefallsstuga på tomten. Har du bestämt dig för att du ska bygga ett attefallshus men inte riktigt vet i vilken prisklass du vill lägga dig? Ta en titt på vår artikel som visar flera fina friggebodar och attefallshus i olika prisklasser – det finns ett hus för alla.

Bo i tiny house – så fungerar det!

Bo i tiny house – så fungerar det!

Att bo litet, och leva mer på mindre, är en växande trend. Så säg hejdå till bolånet och flytta till ett tiny house istället. Så här går det till!

Nya regler för attefallshus

Nya regler för attefallshus

Snart får alla Attefallshus vara 30 kvadratmeter stora. Det är en utökning med 5 kvadrat, det här är vad som gäller! 

Attefallshus – 8 användbara tips
ANNONS FRÅN ATTEFALLSHUSET24

Attefallshus – 8 användbara tips

Attefallshus finns i många modeller för att du ska hitta huset som passar dig och ditt behov. Här hittar du fler anledningar att slå till. 

Maxat bygge i miniformat

Maxat bygge i miniformat

Gråputsade väggar med snygga plåtdetaljer och en smakfull pergola som kröns med en väldig uteeldstad. När Vi i Villas hussnickare Björn Christiernsson bygger attefallshus finns det inga begränsningar.
– Jag lät varken budget eller tid begränsa mig – det viktiga var att det blev det perfekta attefallshuset!

Så tjänar du pengar på ditt attefallshus

Så tjänar du pengar på ditt attefallshus

Har du, eller funderar du på att bygga, ett attefallshus på tomten? Det kan ge dig mer klirr i kassan – och hjälpa till att lösa bostadsfrågan för nyanlända.

Attefallshus för 3 miljoner till salu!

Attefallshus för 3 miljoner till salu!

Vi har sett attefallshus som gäststuga, förråd och bastu. Nu kommer nya trenden – säljs som minihus för miljonbelopp. 

Attefallshus – kostnader och regler

Attefallshus – kostnader och regler

Ska du bygga attefallshus, kanske som extrabostad eller funktionell ­komplementbyggnad? Här är en guide till allt du behöver veta, från kostnader till regler, ­vatten, avlopp och el. 

Att bygga attefallshus – en stor guide

Att bygga attefallshus – en stor guide

Ett attefallshus kan byggas som en extra bostad på din tomt, som ett växthus, uterum, bastuhus eller liknande. Om du planerar att bygga ett attefallshus finns det en del regler att ta hänsyn till, och en rad beslut som måste tas. Här är en stor guide!