Steg för steg

Steg för steg-guider för att bygga själv

Vi i Villa har samlat massor av bra steg-för-steg-guider. I guiderna får du tips om hur du bygger, placerar och fixar både små och stora saker i och utanför huset. Guiderna innehåller allt från julpyssel till hur du bygger en egen damm.

Läs mer

Sommarens stora målarguide

Att måla om hemma är ett omfattande arbete som tar tid. Behöver du hjälp kan du läsa hur du ska måla från start till mål. I vår stora målarguide lär du dig måla fasaden, altanen, dina utemöbler, staketet eller dina fönster. Vi i Villa lämnar tips och råd vad gäller förarbete, färgsorter och byggställningar.

 

Grillar du kan bygga själv

Är du sugen på att grilla men inte har någon egen grill, problemet är löst – du kan enkelt bygga en själv. Titta på Vi i Villas femstegsguide för att bygga dig din egen grill.

Bygg en fin äppellåda

Köpa äppellådor är ofta dyrt och svårt att få tag i. Här berättar vi steg för steg hur du bygger din egen äppellåda. Ett billigare och roligare alternativ.

Sy en smart sänggavel

Tycker du att din sänggavel är alldeles för kall för att luta dig mot? Då kan du följa hur du kan sy en egen sänggavel. Du behöver inte bygga något, utan sätter bara upp det med hjälp av kardborrband. Det enda du behöver är tyg, kardborrband och lite pyssel, sen kan du ha en snygg sänggavel på en eftermiddag.

Bygg en egen damm i trädgården

En egen damm är något flera drömmer om. När Carina flyttade gjorde hon drömmen till verklighet. Carina berättar om hur hon byggde sin dam steg för steg. Hon berättar om pinnar för dammens kanter, vad man bör tänka på när man gjuter betongen, samt lämnar smarta tips.

Gör ditt eget julpynt

Julpynt är något som är roligt att göra själv, både för barn och vuxna. Vi i Villa har samlat allt du behöver för att skapa ditt eget julpynt. Du får inspiration och tips för allt möjligt julpyssel, läs här för att lära dig hur du bygger en ljusstake av kanel.

Mura en mysig spis

En murspis är både värmande och vacker. För att se hur en vanlig vägg förvandlas till något väldigt vackert, ta en titt på artikeln där Vi i Villa visar steg för steg hur du går tillväga för att mura en spis.

Sätt stämning på kräftskivan

Sätt stämning på kräftskivan

Mysig belysning är ett måste till kräftorna! Så här enkelt fixar du festliga kinesiska papperslyktor att hänga i ljusslingan över det dukade bordet.

Lär dig att sticka

Lär dig att sticka

 När du inte vill vara ute i kylan och frysa finns det betydligt mysigare saker att göra i villan – som att sticka sig en varm kofta. Författaren Maja Karlsson tipsar dig om hur du ska gå till väga.

Bygga bastulavar – så snickrar du bänkarna
bygga bastulavar

Bygga bastulavar – så snickrar du bänkarna

Är du i tagen att bygga en ny bastu eller renovera en gammal? Då behöver du troligtvis några bra bänkar att sitta på. Här ger vi dig en manual för att bygga bastulavar.

Hemmafixarens favoritprojekt – hållbar odlingslåda

Hemmafixarens favoritprojekt – hållbar odlingslåda

Pergola, stengång och odlings­låda – alla tre är populära trädgårds­projekt. Björn Christiernsson ger råd på vägen till dig som ligger i startgroparna! Här får du lära dig att bygga en hållbar odlingslåda.

Hemmafixarens favoritprojekt – snygg stengång

Hemmafixarens favoritprojekt – snygg stengång

Pergola, stengång och odlings­låda – alla tre är populära trädgårds­projekt. Björn Christiernsson ger råd på vägen till dig som ligger i startgroparna! Här får du lära dig att anlägga en snygg stengång.

Så gör du en islykta

Så gör du en islykta

I djupaste vintermörkret ger islyktan med blomblad hopp om våren. Så här enkelt gör du den!

Bygg en enkel trädgårdsportal

Bygg en enkel trädgårdsportal

Trädgårdsportal, rosenbåge, pergola –  kärt barn har många namn. Den här varianten är väldigt lätt att bygga då du kan skruva fast den i dina odlingslådor.