Köksblandare och diskho

Byta och köpa köksblandare och diskho

Läcker din gamla blandare? Eller vill du uppdatera köket med en ny snygg blandare? Här får du tips på vad du kan tjäna in i kostnader för varm- och kallvatten när du ska installera en ny blandare. Du får också hjälp att välja rätt diskho, tips på hur du rensar avlopp och hur du går tillväga för att underhålla din diskho. Hitta rätt i den stora djungeln av köksblandare och diskho med hjälp av Vi i Villas samlade artiklar.

Läs mer

Att välja modell och att underhålla blandare

En ny snygg blandare kan ge ditt kök en lyxig och uppdaterad känsla. Idag finns det många spännande blandare på köksmarknaden. Du kan välja en läcker blandare i guld, krom eller borstad mässing. Det finns moderna modeller, stilrena blandare eller blandare i lantlig gammaldags stil.

Vissa blandare är utrustade med smarta funktioner. Kanske vill du lyxa till det med kolsyrat eller kokande vatten direkt ur kranen? En köksblandare som är kombinerad med en fjäderupphängd avsköljningsdusch? En timerstyrd blandare, en energisnål, en som är inbyggd i väggen eller kanske en smart och smidig blandare med utdragbar dusch?

Eller funderar du på en beröringsfri blandare, en elektronisk eller batteridriven, som känner av när du placerar händerna under den? Här får du koll på de olika blandarna, vad en blandare kostar och vilka material och märken som finns.

Du kan också läsa om hur du får koll på blandarens vattenflöde och se hur mycket pengar du kan spara genom att byta till klimatsmarta energieffektiva vattenarmaturer, eller hur du kan rengöra din blandare så att garantin håller. Här får du experternas bästa tips om allt från att få bort svår smuts till kalkavlagringar.

Välja diskho

Att köpa diskho är kanske inget du gör så ofta, men när det väl är dags är det värt att tänka igenom ditt köp ordentligt. Diskhoar finns i många olika prisklasser och till priset kommer arbetskostnader beroende på om diskhon ska vara inbyggd, svetsad, underlimmad eller planlimmad. Diskhoar finns också i olika material, som rostfritt, sten och porslin. Här kan du läsa mer om olika sorters diskhoar och få tips om vilken diskho du ska välja beroende på dina behov.

Att rensa avloppet

Det finns även mindre trevliga saker som kan uppstå i en diskho, som otrevlig lukt, stopp eller dålig avrinning i avloppet. Lugn, Vi i Villa guidar dig till hur du rensar avloppet, steg för steg. Lär dig rengöring med vaskrensare, rensning med rensband och mekanisk rengöring. Med våra husmorstips för stopp i avloppet kan du dessutom slippa besvären framöver.

Avfallskran under diskbänken

Har du funderat på en avfallskran? Med en avfallskran under diskbänken kan du slippa hantera hushållsavfall och ta hand om kompostering. Lär dig mer om avfallskranen och få reda på fördelarna och nackdelarna med en avfallskvarn.

Vattensäkra råd om blandare

Vattensäkra råd om blandare

En ny blandare kan både minska räkningen och uppdatera stilen i kök eller badrum. Här får du ta del av råd och årets trender.

Smarta blandare

Smarta blandare

Kolsyrat eller kokande vatten direkt ur kranen, eller en snygg designblandare i färg? Här är några av vårens hetaste köksblandare.

Bra med avfallskvarn!

Bra med avfallskvarn!

Med en avfallskvarn monterad under diskbänken slipper du både hanteringen av geggigt hushållsavfall och jobbet med kompostering.

Kräma på med ny kran!

Kräma på med ny kran!

En bra blandare i köket underlättar arbetet betydligt, och jobbet med att montera den kan du oftast göra själv. Dessutom kan du spara mycket pengar om du byter till en ny, energisnål modell.

Bländande blandare

Bländande blandare

En gammal blandare som läcker finns det egentligen inte någon anledning att behålla. Det är bättre att installera en ny, du tjänar in det snabbt på lägre kostnader för varm- och kallvatten.

Beröringsfria blandare

Beröringsfria blandare

Har du funderat på en beröringsfri blandare? Allt ser ut som vanligt. Men under ytan döljer sig den elektroniska finessen. Nu kommer de elektroniska beröringsfria blandarna för privat bruk.

Välj rätt diskho

Välj rätt diskho

Byta diskho? Välja diskho till det nya köket och plötsligt står du inför ett djungelstort utbud. Rostfritt, porslin, sten, runda, rektangulära, skarpa hörn eller rundade, liten renslåda, stor eller ingen alls. Men en sak är säker, det som är trendigt är sällan det mest praktiska.